Route.nl is uitgeroepen tot de populairste website van het jaar in de categorie 'Vrije Tijd' bij de website van het Jaar verkiezing van 2016. We willen deze gelegenheid aangrijpen om jou een kijkje achter de schermen te geven en te laten zien waar wij het afgelopen jaar druk mee zijn geweest. Wij zijn namelijk constant bezig om onze website, magazines en app te verbeteren om jou nog meer te kunnen inspireren met mooie routes en boeiende verhalen. Ben je benieuwd hoe het afgelopen jaar eruitzag voor route.nl?

Website

Je ziet het misschien niet direct als je de website van route.nl bezoekt, maar we hebben de afgelopen maanden allerlei dingen verbeterd. We hebben onder andere een duidelijke scheiding gemaakt op onze website tussen redactionele routes en routes die gemaakt worden door consumenten. Zo zijn alle routes die door onze redactie zijn uitgestippeld, met mooie plekjes zoals hotels en restaurants langs de routes, makkelijker te vinden. Verder hebben we meer routes uitgestippeld in Duitsland en België, evenementen toegevoegd aan onze website, uitgebreidere beschrijvingen gemaakt van bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en we hebben tal van leuke artikelen op de website gezet met fiets- en wandeltips en interessante verhalen over mooie gebieden


Ook kun je nu routes in de buurt zoeken op kaart, routes verwijderen in je account en de hoogtegrafiek van een route bekijken. In de routeplanner worden tussenliggende knooppunten tegenwoordig automatisch geselecteerd tijdens het plannen van een route en als laatste hebben we onze site beter beveiligd. Dit alles moet ervoor zorgen dat het nog makkelijker wordt om zelf routes te plannen en om mooie bestaande routes te vinden die perfect aansluiten bij jouw wensen.


De route.nl app, een handig hulpmiddeltje

Ook met de app hebben we grote sprongen gemaakt de afgelopen tijd. Zo hebben we de functie toegevoegd om routes offline te zetten in de app. Daardoor is het mogelijk om de GPS-functie van de app te gebruiken zonder data te gebruiken. Heel handig op plekken zonder internetverbinding en het voorkomt ook nog eens dat je ongemerkt veel internetkosten maakt. Verder zijn de kaarten in de app groter en interactief gemaakt, het geïntegreerde kompas en hoogtegrafieken zijn toegevoegd aan de app, je kunt makkelijker zien door wie een route wordt aangeboden en je kunt bekijken welke routes er allemaal te vinden zijn in de buurt van een locatie. Door al die aanpassingen is de route.nl app een nog handiger hulpmiddeltje geworden tijdens je fiets- en wandeltochten.De vertrouwde magazines

Voor de liefhebbers van routes op papier, brengen we drie keer per jaar een magazine uit. Ook in het afgelopen jaar brachten we weer het vertrouwde route.nl jaarboekroute.nl zomerboek en route.nl inspiratieboek uit vol leuke fiets- en wandelroutes en leuke plekjes om te bezoeken. Het zomerboek staken we dit jaar in een nieuw jasje met meer leuke verhalen om te lezen in het zomerse zonnetje. De routes in onze magazines zijn voorzien van een QR-code, waarmee je de routes kunt openen in de app. Dat maakt het makkelijk om gebruik te maken van alle platforms van route.nl.

Leuke campagnes

Op onze Facebookpagina en op onze website houden we regelmatig leuke campagnes. We voorzagen je het afgelopen jaar weer van de mooiste fietsroutes tijdens de Meimaand Fietsmaand en van prachtige wandelroutes tijdens de Oktober Wandelmaand, maar we gingen eind mei ook zelf op pad met meer dan 50 route.nl fans tijdens het route.nl Live Event. We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen van alle deelnemers en we hebben het zelf ook echt naar onze zin gehad tijdens het event in Laag-Holland. Dat smaakte zeker naar meer! Daarnaast organiseerden we leuke win-acties op onze Facebookpagina voor onze trouwe fans en we verzorgden wekelijks leuke inspiratietips met onze online reisgidsen en nieuwsbrieven. Natuurlijk bracht route.nl ook weer een bezoekje aan de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht en Antwerpen. Daar deelden we meer dan 10.000 route.nl jaarboeken uit aan enthousiaste fietsers en wandelaars.


Bijzondere mijlpalen

Je merkt zelf wel dat we niet stil hebben gezeten de afgelopen tijd, maar we hadden dit natuurlijk nooit kunnen bereiken zonder de gebruikers van route.nl. Bedankt voor jullie enthousiaste reacties en blijf vooral lekker fietsen en wandelen met onze routes! We hebben het afgelopen jaar meer fietsers en wandelaars voorzien van routetips en inspiratie dan ooit en daar zijn we best wel trots op. Dan zie je dan ook terug aan alle mooie mijlpalen die we hebben bereikt. 

Route.nl groeide het afgelopen jaar naar..

  • Meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers, waarvan meer dan 35.000 nieuwe gebruikers.
  • Meer dan 350.000 routes, waarvan meer dan 150.000 routes het afgelopen jaar zijn uitgestippeld.
  • Meer dan 5.000 redactionele routes.
  • Meer dan 100.000 bezoeken in één weekend.
  • Meer dan 450.000 app downloads, waarvan 50.000 in drie maanden.

Populairste website van het jaar

We hopen dat alle verbeteringen die we het afgelopen jaar hebben doorgevoerd ervoor hebben gezorgd dat je onze website met nog meer plezier bezoekt. We zijn in ieder geval ontzettend blij met al jullie stemmen die ervoor gezorgd hebben dat wij zijn uitgeroepen tot populairste website van het jaar 2016. De Website van het Jaar-Verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt en we moesten het opnemen tegen flinke tegenstanders zoals de Efteling en Pathé. Onze winst was dan ook een echte verrassing.

Tekst: Linda Milder