Wandelen van knooppunt naar knooppunt door het karakteristieke polderlandschap van de Krimpenerwaard: dat kan via het spiksplinternieuwe wandelroutenetwerk dat hier zomer 2014 in gebruik is genomen! Je kunt gemakkelijk je eigenroute en afstand kiezen; vrijheid en flexibiliteit staan voorop. Onderweg kom je langs koeien in de wei, sfeervolle dorpjes en rustige recreatiegebieden. Je kunt er zomaar de roep van de grutto horen.

Goed nieuws voor de wandelaar die van off track voetpaden houdt: het netwerk biedt maar liefst 200 kilometer wandelplezier en waar mogelijk gaat de route over half verharde of onverharde paden. Je kunt in twee richtingen wandelen en volgt simpelweg de genummerde bordjes op knooppuntpalen en stickers in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. Bij diverse knooppunten staan informatiepanelen met daarop de kaart van het wandelroutenetwerk in de Krimpenerwaard.

De Krimpenerwaard heeft een ongekende charme en eigenheid. De gastvrije bewoners zijn trots op hun ‘eiland’ in het Groene Hart, omringd door de rivieren de Lek, de Hollandse IJssel en de Vlist. Wandel over de kades en stil je honger bij een van de vele restaurants of proef heerlijke boerderijproducten als boerenkaas en boerenijs. Wil je langer blijven om de Krimpenerwaard te ontdekken, dan kun je overnachten bij één van de vele Bed & Breakfasts, campings of hotels.

polaroid 2

In nog veel meer regio’s in de provincie Zuid-Holland worden nieuwe wandelroutenetwerken aangelegd. Neem eens het pontje van Krimpen aan de Lek naar Ridderkerk en wandel verder over het wandelroutenetwerk IJsselmonde. Eind 2015 beslaat het complete netwerk ruim 2.000 kilometer, dus je kunt vooruit!

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van Gemeente Krimpenerwaard.