In Eindhoven, stad van design en technology, kun je het unieke Van Gogh-Roosegaarde fietspad bezoeken. Het is geïnspireerd op het wereldberoemde schilderij The Starry Night van Vincent Van Gogh. Bezoekers zullen in de schemering verrast worden door een ontwerp van licht en kleur dat voor een magische beleving zorgt.

Techno-poëzie

Heijmans ontwikkelde speciaal voor het fietspad met kunstenaar Daan Roosegaarde een innovatieve technologie waarbij het pad verlicht wordt door duizenden fonkelende steentjes. Hierdoor ontstaat een spel van licht en poëzie. Roosegaarde: “Ik wil een plek creëren die mensen als bijzonder ervaren, techniek gekoppeld aan beleving, dat is waar techno-poëzie voor mij voor staat”.

Fietspad in Vincent's Homeland

Het fietspad maakt onderdeel uit van de Van Gogh fietsroute die de erfgoedlocaties van Vincent van Gogh in Brabant, Vincent's Homeland, verbindt. De wereldberoemde schilder maakte in Nuenen zijn eerste meesterwerk De aardappeleters en legde ook de Opwettense Watermolen en de Collse watermolen vast in zijn schilderijen. Tussen die twee molens ligt het unieke fietspad, dat zo de brug slaat tussen hedendaags design, innovatie, cultureel erfgoed en toerisme in Brabant.

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van Visit Brabant.