In de Kempen mag je natuurlijk komen niksen (ook daarvoor hebben we het decor), maar dat zou een beetje jammer zijn. Hier draait alles rond actie en avontuur.


Want waar verzamel je al fietsend je picknick?

Duik je ’s avonds met de boswachter het groen in?

Smul je op een terras van een boterham met abdijkaas?

Of vaar je in een bootje naar je slaapplaats onder de sterren?


In de Kempen natuurlijk!

polaroid 1
polaroid 2


Zo vlak als een biljarttafel die Kempen. Je fietstocht blijft dus altijd heel comfortabel. Of uitdagend als je dat wilt: de regio telt ruim 2.000 kilometer fietsroutes langs knooppunten. Bovendien heb je keuze uit tallozefijne extraatjes onderweg: lokale biertjes, een picknick met streeklekkers of zelfs een heus viergangenmenu.

Op de fiets of mountainbike maar ook te voet, in een kano, op een zelfgebouwd vlot of te paard. Zo geniet je pas echt van het vele Kempense groen. En nog mooier: de haltes onderweg zijn al net zo fijn als het toeren zelf&helip;Kies je voor een lekkere, sportieve, ontspannende of plezante trip in de Kempen? Laat je inspireren door onze aanraders. Van een echte Kempenklassieker tot een hippe trip met je smartphone. Zo kan je even wegdromenin een hangmat. Of sta je plots oog in oog met een schaapherder en zijn kudde ‘grasmachientjes’. Of kan je genieten van een portie aardbeien uit&helip; de automaat. Het zijn die verrassende extraatjes die je trip inde Kempen zo bijzonder maken.

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van De Kempen.