Sanny Verhoeven (1985) is presentatrice. Ze was onder andere te zien in Fashionscene TV, Kernpunt en Rondje Nederland. Momenteel is ze het gezicht van RTL Lounge. Daarnaast presenteert Sanny dit jaar voor het eerst Go Cycling,een programma waarin ze verschillende regio's per fiets verkent. "Fietsen loopt als een rode draad door mijn carriere."Dat smaakt naar meer!

"Het verbaast me nog steeds hoe mooi Nederland vanaf de fiets is"

Sanny Vehroeven een echte fietsliefhebber

Ben je een echte fietsliefhebber?

“Ja, dat is er bij ons thuis met de paplepel ingegoten. Als we vroeger op vakantie gingen met de boot, huurden we na het aanmeren altijd een fiets om de omgeving te verkennen. Zeker nu ik in Amsterdam woon, spring ik bijnaiedere dag op het zadel om me door de stad te verplaatsen. Fietsen langs de grachten maakt me gelukkig, vooral ’s ochtends vroeg als het lekker rustig is.”

Hoe reageerde je toen Go Cycling bij je aanklopte?

“Op mijn twintigste ben ik begonnen bij SchoolTV. Ik presenteerde Rondje Nederland, een soort aardrijkskundeles vanaf de fiets. Ook deed ik Kernpunt, een natuur- en scheikundeprogramma waarin ik bijvoorbeeld de luchtdrukin fietsbanden testte. Later fietste ik voor het online reisprogramma Frankrijkfans heel wat af door Frankrijk. Dus toen Go Cycling me benaderde, dacht ik: hé, alweer? Fietsen loopt als een rode draad door mijn loopbaan.”

Viel er in ons land nog wel wat te ontdekken voor je?

“Het verbaast me nog steeds hoe mooi Nederland eigenlijk is als je er doorheen fietst. We zijn onder meer in Gelderland geweest en in Noord- en Midden-Limburg, stuk voor stuk prachtige gebieden. Maar als ik eerlijk ben, hebik toch het meest genoten in Twente. Het is daar zo heerlijk rustig. Vooral het Dinkelland is me bijgebleven. Komt Hennie Kuiper uit deze streek? Nou, dan kan ik me goed voorstellen dat je je hart aan het fietsen verpand enwielrenner wordt.”

Sanny Vehroeven Nederland is op en top Fietsland

Kuiper mag dan 65 zijn, hij is nog steeds een fanatiek fietser. Hoe sportief ben jij?

“Zelf fiets ik vooral recreatief. Op vakantie wil ik me wel eens wagen aan een mountainbikeroute. Dan voel ik me een heel stoer meisje als ik door de plassen rag, hahaha.”

Heb je wel eens afgezien tijdens de opnamen?

“Op de Veluwe fietste een al wat oudere gids met ons mee. Onze cameraman bood aan om diens fiets even de heuvel op te rijden. Dus fietsten wij samen naar boven. Nou ja, samen… Terwijl hij als een speer ging, kwam ik tot mijnverbazing bijna niet vooruit. Toen ik eindelijk boven was, kreeg ik natuurlijk te horen dat mijn uithoudingsvermogen toch echt beter kon. Ik schrok zelf ook wel van mijn slechte conditie, dus zei ik er maar niets van. Tot bleekdat er iets mis was met de afstelling van mijn versnellingen. Het lag dus helemaal niet aan mij!”

“Fietsen langs de grachten maakt me gelukkig”

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

“Uhm… werken! Tussen de bedrijven door maak ik in mijn eentje Sanny zoekt geluk, een online programma waarin ik tips geef om zoveel mogelijk uit je leven te halen. Mijn vader leerde me al jong om het moment te beleven. ‘Beseffen,beseffen, beseffen!’, riep hij altijd als we aan het varen of fietsen waren. Dus kijk om je heen en voel wat er is. Leef bewust! Zo heb je veel meer plezier in wat je doet, ook als het om werk gaat.”

Ok., tweede poging: wat doe je om te ontspannen?

“Tussen de bedrijven door probeer ik aan yoga te doen om mijn hoofd leeg te maken. Op een vrije dag pak ik met vrienden een terrasje in Amsterdam om Bourgondisch te tafelen. Of ben ik in de natuur te vinden. Om te onthaasten!”

Wat is je drijfveer?

“Ik ben heel ambitieus, wil steeds een stapje hoger zetten. Go Cycling beschouw ik als een stap naar mijn ultieme droom: reisprogramma’s maken. Er schuilt een rusteloze ontdekkingsreiziger in mij. Ik wil naar onbekende plekkengaan, ze bewust beleven en vast leggen. Reizen is mijn grootste hobby, als ik daar toch full time van zou kunnen leven…”

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van Twente. Landgoed van Nederland.