Rotterdam is energiek, kosmopolitisch en altijd in beweging. Voortdurend openen nieuwe restaurants, (coffee)bars, food markets en winkels er hun deuren. Keer op keer weten theaters, musea en kunstinstellingen er het publiek te raken. De indrukwekkende wereldhaven zorgt voor constante activiteit en de skyline verandert jaarlijks door nieuwe gebouwen zoals de Markthal, De Rotterdam, het Centraal Station en het Timmerhuis. De afwisseling van oude en nieuwe architectuur – hoog en laag, gereed en in aanbouw hoort voor de Rotterdammer thuis in het vertrouwde straatbeeld. Een straatbeeld van een stad die nooit stilstaat en daardoor blijft boeien.

Ook buiten de Nederlandse grenzen geniet Rotterdam steeds meer bekendheid: de skyline wordt internationaal geprezen als ‘loflied op de moderne architectuur’ en in 2016 staat de stad op nummer 5 in de ‘Best in Travel’ van Lonely Planet. Ontdek Rotterdam wandelend, fi etsend of varend. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Rotterdam, een must see city? Zeker weten!

Wandelroute 335264 - De architectuurroute Rondje Rotterdam
12,38 km

De architectuurroute Rondje Rotterdam

Wandelroute 335264 | Zuid-Holland | Rotterdam | 12,38 km

De route Rondje Rotterdam leidt langs iconische architectuur en toont je de eclectische mix van oud en nieuw waar Rotterdam bekend om staat. Van de laatgotische Laurenskerk tot de futuristische Markthal. Van de Kubuswoningen aan de Oude Haven tot de hoogbouw op de Kop van Zuid. De route leidt ook door gezellige buurten, parken en levendige winkelstraten, langs terrassen, musea en het water. Vanaf de Erasmusbrug kun je genieten van het uitzicht over de Nieuwe Maas, waar watertaxi’s en schepen af en aan varen. Je kijkt er richting de grootste haven van Europa én je ziet die spectaculaire Rotterdamse skyline.

De wandeling start bij het Centraal Station, maar je kunt ook op andere plekken starten. Een folder met de route, uitleg over 70 locaties en tips voor een hapje en drankje is te koop voor € 1,50 bij de VVV-locaties op het Centraal Station en op de Coolsingel. Als je de volledige route loopt (ca. 10 km) ben je ongeveer een halve dag onderweg. Je kunt de route ook fietsen of inkorten door bijvoorbeeld een stuk met de watertaxi of met het openbaar vervoer te gaan. Ga op ontdekkingstocht en ervaar het zelf!

Rotterdam staat op nummer 5 in de Best of Travel lijst van Lonely Planet in 2016.

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van Rotterdam Info.