In de zomermaanden bloeit het buitenleven in Nederland helemaal op. Lekker buiten wandelen, fietsen, een boek lezen én buiten eten. Dat zorgt voor het echte zomergevoel. Je kunt natuurlijk gezellig in je tuin eten, maar het is nog leuker om lekkere hapjes mee te nemen tijdens een wandeling of een fietstocht. Strijk neer op een mooi plekje en geniet van een uitgebreide picknick.

Een lange wandeling of een fietstocht leent zicht perfect voor een picknick. Vul voor vertrek een tas of een ouderwetse picknickmand met een kleed om op te zitten, lekkere hapjes en drankjes, bordjes, glazen en bestek. Meer heb je niet nodig. Onderweg kun je dan gezellig neerstrijken op een mooi plekje midden in de natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pauze langs het water of op een open plek in het bos? Het enige wat je hoeft te doen is je tas uitpakken en smullen maar! 

Open www.route.nl/routeplanner voor locaties waar je kunt genieten van een heerlijk rustmoment bij een picknickbankje. Onze picknickroute suggesties:


Wat voor lekkers neem je mee?

Neem vooral simpele lekkernijen mee in plaats van culinaire hoogstandjes. Denk aan sandwiches, verse salades, stokbrood en toastjes met lekkere smeersels en een toetje voor de zoetekauwen. Kies voor eten en drinken dat tegen zomerse temperaturen bestand is of doe alles in een koeltasje met koelelementen. Dan weet je zeker dat je hapjes je fietstocht of wandeling overleven. De volgende lekkere hapjes passen perfect bij een picknick.

Picknicken in de natuur

Op een bijzondere manier picknicken kan bij Theetuin Overleek in Laag Holland. Hier kun je namelijk een tochtje maken met een fluisterboot in de prachtige waterrijke omgeving terwijl je geniet van sandwiches, een stuk taart, een frisse fruitsalade en heerlijke huisgemaakte limonade. Reserveer een boottochtje en een goed gevulde picknickmand en je hebt zelf geen omkijken meer naar je perfecte picknick. Verken na je tochtje de authentieke omliggende plaatsjes Volendam, Monnickendam, Broek in Waterland en Marken. Een heerlijk zomers uitstapje.