polaroids

Giethoorn

In Giethoorn snorren de bootjes fluisterstil door de vele kanalen. Onder de karakteristieke houten bruggetjes door en langs de rietgedekte boerderijen. In dit Venetië van het Noorden gaat prachtige natuur samen met watersportplezier.

Evenementen in Overijssel

In Overijssel worden jaarlijks events van topklasse georganiseerd! Bezoek eens: Deventer op Stelten, Military Boekelo-Enschede, Boekenmarkt Deventer, Stadsfestival Zwolle, Dickens festijn Deventer of Kerst in Oud Kampen.

polaroid 1

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied in Noordwest-Europa. Meertjes, geulen, plassen, hooiland, moerasbossen en zeldzame dieren en planten zijn kenmerkend voor het NationaalPark. De bezoekerscentra in Ossenzijl en Sint Jansklooster zijn goede startpunten voor een dagje in de natuur.
Landgoederen en kastelen

Twente staat niet voor niets bekend als Landgoed van Nederland. Eeuwenoude landgoederen en monumentale kastelen kenmerken het landschap. Het ideale decor voor een mooie fietstocht of lange wandeling door bossen en lanen, langskarakteristieke boerderijen met de in de kleuren van het landgoed geschilderde luiken.

Ootmarsum

Het pittoreske, historische centrum van Ootmarsum herbergt moderne galerieën met glaskunst, fotokunst en schilderkunst. Bezoek Ootmarsum ook eens tijdens de Pasen, om getuige te zijn van het optreden van de Poaskearls, hetvlöggeln, het paasvuur en de andere tradities die hierbij een rol spelen.

Hanzesteden Kampen, Deventer, Zwolle en Hasselt

Toen het westen van Nederland alleen nog maar bestond uit kleine dorpjes waren er in het Oosten al machtige Hanzesteden die handel dreven in heel Europa. De macht en pracht van de Hanzesteden uit de middeleeuwen zie je nogsteeds terug in het cultuurhistorisch erfgoed van de stad maar ook in de Hanze- en handelsmentaliteit van de stedelingen anno nu.

De Librije

Restaurant De Librije staat voor volop genieten met bijzondere gerechten, bijpassende wijnen in een sfeervolle ambiance. De basis van de keuken is pure ingrediënten van leveranciers uit de omgeving.

polaroid 2

Roombeek

Na de vuurwerkramp in 2000 is een uniek stedenbouwkundig plan ontwikkeld met respect voor de historie en op basis van grote inbreng van alle verschillende bewonersgroepen, buurten en belanghebbenden. De mix van oud en nieuw,gedurfd en traditioneel en van ruime en intieme architectuur maakt Roombeek tot een wijk die in haar uitstraling onvergelijkbaar is.