Op vrijdag 5 mei vindt het eerste route.nl Live Event plaats en op vrijdag 19 mei volgt het tweede Live Event. Deze fietsevenementen vormen de perfecte gelegenheid om de vernieuwde routenavigatie te testen als je dat nog niet hebt gedaan. Met de routenavigatie kun je zelf tijdens het event goed bijhouden hoeveel kilometer we al gefietst hebben en welke kant we op moeten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Om de routenavigatie te kunnen gebruiken tijdens de Live Events moet je van tevoren wel een aantal stappen nemen die je hieronder vindt.


Let op: De nieuwe functie routenavigatie is alleen nog maar beschikbaar voor iPhone. In juni wordt deze functie ook beschikbaar voor Android-telefoons.

1. Installeer de route.nl app op je telefoon

De kans is groot dat je de route.nl app al op je smartphone hebt staan. Mocht je dit handige hulpmiddeltje nog niet op je telefoon hebben gezet, dan is het nu het moment om dat wel te doen. Je vindt de app terug in de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android-smartphones.


Zoek in de App store of Google Play op 'route.nl', dan komt de App van route.nl direct naar voren. Deze is gratis te downloaden. Heb je een QR-scanner op je smartphone, dan is het ook mogelijk om de code hieronder te scannen. Nadat de code gescand is, word je meteen doorgestuurd naar de downloadpagina in de App store of naar Google Play. 


Download App QR-code

Of ga direct naar:

 App store  Google Play

2. Download de route van het Live Event waar je aan meedoet 

Je kunt de route van het Live Event waar je aan meedoet het beste offline zetten, zodat je geen data verbruikt als je deze route bekijkt onderweg. Je vindt de route van 5 mei terug met routenummer 557591 en de route van 19 mei met routenummer 555519. Tik op het vergrootglas aan de bovenkant van het scherm, vul het routenummer in en open de route. Klik vervolgens op het icoontje met een wolkje om de route offline te downloaden. Wacht tot de route volledig gedownload is en daarna kun je de route terugvinden door te klikken op het icoontje met de tekst ‘offline routes’ onderaan het scherm.

3. Activeer de nieuwe routenavigatie functie

De routenavigatie is een nieuwe functie waarvoor je moet betalen, maar je kunt de functie nu eerst een maand gratis testen. Je kunt de routenavigatie activeren door op een route te klikken en dan te klikken op ‘toon kaart’. Vervolgens klik je op de roze button met ‘Start navigatie’. Daarna vul je de gegevens in van je Apple-account. Vanaf dan kun je een maand gratis gebruikmaken van de vernieuwde functie. 


4. Laad de batterij voor je telefoon goed op voor vertrek

Gebruikmaken van de routenavigatie slurpt aardig wat energie van de batterij van je telefoon op. Laad je smartphone dus helemaal op voordat je naar het startpunt van het evenement vertrekt. Tip: Neem op de dag zelf een powerbank mee, waarmee je je telefoon van extra energie kunt voorzien. 


5. Maak je telefoon op je fiets vast met een telefoonhouder

Fietsen op een e-bike met een telefoon in je hand is geen goed idee en daarom krijg je van ons een telefoonhouder cadeau aan het begin van de route.nl Live Events. Met deze houders kun je je telefoon goed vastmaken op je fiets. Je kunt de route dan steeds bekijken onderweg zonder onveilige situaties te creëren. Als je telefoon goed vastzit hoef je alleen nog maar de route te openen en te klikken op ‘start navigatie’. Daarna is het tijd om pad te gaan!


Tekst: Linda Milder


Gerelateerde artikelen