Op avontuur in de bossen met je mountainbike of het ‘Niet Nederlandse’ Heuvelland van Zuid-Limburg verkennen op de racefiets, het kan allebei in Limburg. Maar je kunt ook voor vlakkere fietstochten kiezen, in alle rust wandelen langs de Maasplassen in Midden-Limburg of het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei en een van de natuurparken in Noord-Limburg verkennen. Fietsen en wandelen doe je in Limburg hoe jij het wilt.

Limburg is het stukje Nederland in het onderste puntje van het land dat voor velen niet Nederlands aanvoelt. Hier komen het noorden en het zuiden van Europa zo’n beetje samen. Dat voel en proef je niet alleen, dat zie je ook in het landschap terug. De uitgestrekte bossen, heidevlaktes en Maasoevers in het noorden en midden van de provincie gaan geleidelijk over in het idyllische Heuvelland in het zuiden. Die verschillen in het landschap zorgen ervoor dat je een wandeling of fietstocht uit kunt kiezen die precies aan jouw wensen voldoet. Ga je bijvoorbeeld voor een uitdagende tocht of voor een ontspannen rondje? En ben je een beginner of juist een doorgewinterde wandelaar of fietser?

text deel 2

Geniet van de vele fiets- en wandelroutes in het vlakke Noord- en Midden-Limburg langs het water, door groene gebieden en door de mooiste dorpjes. Ben je niet bang voor avontuur? Ontdek dan al klimmend en dalend de bossen en crossbanen die verspreid liggen door de hele provincie. In de heuvels van Zuid-Limburg vindt iedereen een uitdaging, of je nu wandelt of fietst. Onderweg kruisen bijzondere monumenten, kastelen, hoeves en andere culturele hotspots je pad.

Dat Limburg op culinair gebied veel te bieden heeft, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar dat Noord-Limburg zich kenmerkt door de grootste diversiteit aan streekproducten weet bijna niemand. Las onderweg pauzes in om de lekkerste streekproducten te proeven en te kopen. Reken maar dat je veel plekken tegenkomt waar je terecht kunt voor een lekker hapje, drankje of misschien wel een overnachting. Stap zeker even binnen bij een VVV kantoor als je meer informatie wilt over routes, bezienswaardigheden of de natuur in de omgeving.

Een weekend weg, een dagje lekker in de buitenlucht of een uitje met collega’s en teamgenoten. Wat de gelegenheid, het doel of de bestemming ook is: Actief eropuit gaan is in Limburg altijd genieten!

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van VVV Midden-Limburg.