De Brabantse Kempen is een paradijs voor wandelaars en fi etsers. Je vindt er uitgestrekte natuurgebieden zoals de Cartierheide, de Oirschotse Heide en Landgoed de Utrecht. 
Het landschap bestaat uit heidevelden, bossen, meanderende riviertjes en honderden kilometers aan fi ets-, wandel- en ruiterpaden. De typische Kempische dorpen stralen een 
gezellige sfeer vol gastvrijheid, gemoedelijkheid en het Bourgondische leven uit. Je vindt er een diversiteit aan winkels, restaurants en gezellige terrasjes. Er is altijd 
wel iets te doen in de Brabantse Kempen. Stap binnen bij één van de VVV’s voor meer informatie of kijk op de site of de VVV-app voor de leukste activiteiten. Deze
prachtige regio tegen de Belgische grens aan is kortom dé plek voor een dagje uit, een gezellig weekendje weg of een vakantie.

De Brabantse Kempen laat je puur genieten. Je bent van harte welkom!
photo

Bergeijk

Bergeijk wordt niet voor niets het ‘Groenste dorp van Europa’ genoemd. Maar liefst 85 procent van de gemeente bestaat uit groene natuur. Verder vind je er ontwerpen van Gerrit Rietveld en tuinarchitecte Mien Ruys. Op zondag vinden er hier allerlei evenementen plaats voor jong en oud.

photo

Bladel

Bladel ligt in het midden van prachtige natuurgebieden, maar er is ook een grote winkelstraat te vinden en vele sfeervolle restaurants en terrassen. Het beste van twee werelden! Vraag ook eens naar de mooie volksverhalen over bijvoorbeeld Kabouter Kyrië, Mie Moors, de Heksenboom en de Zwarte Kaat.

photo

Eersel

Het kerkdorp Eersel heeft een beschermd dorpsgezicht, vele gezellig terrasjes en natuurlijk het beeld van de Contente Mens. Een ander dorp in deze gemeente is het spirituele Vessem dat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ligt. In 2014 kreeg Eersel de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar’, dus als wandelaar moet je hier naartoe.

photo

Hilvarenbeek

Hilvarenbeek bestaat uit pittoreske dorpjes tegen de Belgische grens aan. Hier vind je veel cultuurhistorie, markante gebouwen aan de Vrijthof met haar linde van 300 jaar oud, gezellige winkelstraten en vele terrasjes. Of wat dacht je van een dagje uit bij Safaripark de Beekse Bergen? Of je nu op zoek bent naar rust of naar leuke activiteiten, je vindt het hier.

photo

Oirschot

Cultuurminnaars kunnen hun hart ophalen in Oirschot. Je vindt er bijvoorbeeld de imposante St. Petrusbasiliek. De toren biedt een mooi uitzicht op het dorp en je kunt er het uurwerk en de klokken bewonderen. In de dorpen van Oirschot is altijd iets te doen en als je op zoek bent naar rust kun je terecht in de buitengebieden en natuurpoorten.

photo

Reusel-De Mierden

Hier vind je nog echte rust en ruimte want dit is een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland. Breng een bezoek aan het Smokkelmuseumke, het Oorlogsmuseum De Bewogen Jaren of Het Zwartven, een natuurmonument op het op één na hoogste punt van Brabant.

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van VVV Eersel.