Route.nl is verkozen tot populairste website in de categorie ‘Vrije Tijd’ bij de verkiezing van de Website van het Jaar 2017. Vorig jaar mochten we de titel populairste website ook al op onze naam schrijven en we zijn blij verrast dat we dit mooie resultaat ook dit jaar weer behaald hebben met dank aan onze fans. We willen deze gelegenheid graag aangrijpen om te laten zien waar we het afgelopen jaar druk mee bezig zijn geweest. We zijn namelijk constant nieuwe dingen aan het ontwikkelen om jou nóg beter op weg te kunnen helpen.

Alinea 1

Premium app met routenavigatie

Het paradepaardje van dit jaar is zonder twijfel de vernieuwde route.nl app voor iPhone met routenavigatie en gesproken instructies. De app was altijd al voorzien van handige functies zoals het offline bewaren van routes, maar nu kun je de app ook echt gebruiken als navigatiesysteem. De route.nl app is daarmee de eerste routenavigatie met gesproken instructies waarin de fiets- en wandelknooppunten geïntegreerd zijn. Een echte must-have voor fietsers en wandelaars kortom!

Zoek een mooie route uit, zet je telefoon in een houder op je fiets of houd je telefoon in je hand tijdens het wandelen en laat je van knooppunt naar knooppunt leiden door de app. Dit kan zowel door je scherm aan te laten staan en de aanwijzingen te volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen gebruik te maken van de gesproken instructies of meldingen. Zo kun je de navigatie precies aanpassen aan jouw wensen. Heb je de vernieuwde functies nog niet geprobeerd? Bekijk de instructievideo’s dan, installeer de premium app en probeer alle functies één maand gratis.

Splinternieuwe webshop

Een andere grote verandering dit jaar was de opening van de route.nl webshop. Deze webshop hebben we gevuld met de route.nl magazines, fiets- en wandelkaarten van Falk en andere handige en leuke producten voor fietsers en wandelaars. Zo kun je tegenwoordig niet alleen terecht op onze website voor mooie routes, maar ook voor allerlei gadgets voor tijdens je tochtjes. We merken dat steeds meer actievelingen de weg naar onze webshop vinden en op pad gaan met onze fiets- en wandelkaarten en route.nl magazines. Ons doel is zoveel mogelijk actievelingen inspireren met onze routes en dat lijkt op deze manier goed te lukken.


Alinea 2 kopie

Een handige gids per regio

Door de jaren heen hebben we al veel tips en wensen ontvangen van fietsers en wandelaars die onze routes gebruiken. Routegidsen per provincie of per regio is een wens die steeds weer terugkwam en daarom hebben we daar dit jaar hard aan gewerkt in de vorm van pocketgidsen. Deze handzame gidsen zijn al beschikbaar voor verschillende provincies en regio’s in Nederland en we zijn van plan om er nog veel meer uit te gaan brengen in de toekomst. De gidsen zijn klein genoeg om gemakkelijk mee te nemen in je tas of in je broekzak en ze staan vol met prachtige routes. Alles wat je nodig hebt om onvergetelijke dagjes uit te beleven.


Alinea 3

Niet één, maar twee Live Events

Dit jaar organiseerden we verder maar liefst twee fietsevenementen in samenwerking met Flyer. Tijdens deze events stapten we met een hele groep route.nl fans op de fiets om Laag Holland en de Utrechtse Heuvelrug te verkennen. Onderweg genoten we met z’n allen van mooie bezienswaardigheden, een prachtig landschap en heerlijke hapjes en drankjes. Alle enthousiaste reacties van de deelnemers spraken voor zich. Het waren weer onvergetelijke dagen net als vorig jaar. Ben je benieuwd geworden wat je kunt verwachten van een route.nl Live Event? Kijk dan dit filmpje.

Daarnaast organiseerden we ook dit jaar weer de Meimaand Fietsmaand en de Oktober Wandelmaand om je te voorzien van inspirerende routes en we stonden op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht en Antwerpen om route.nl jaarboeken uit te delen. Op die manier hebben we je hopelijk weer kunnen motiveren en inspireren om op je fiets te stappen of je wandelschoenen aan te trekken.

Tekst: Linda Milder