Dat de Asperge een bijzonder product is, blijkt wel uit de vele bijnamen die deze groente heeft: Koningin der Groente, het Witte Goud, Parel van het Land en Points d'Amour. Dat is niet alles. Deze koninklijke groente bevatten voedingsstoffen als vitamine A, C, E, foliumzuur en vele vezels: goed voor de huid en voor de versterking van het immuunsysteem. En bevat slechts 20 kcal per 100 gram, lekker en gezond. Mmh smullen maar.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kilo asperges
  • 12 plakken achterham
  • 125 gram roomboter
  • 8 hardgekookte eieren
  • 6 takjes peterselie
  • nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 centimeter van de uiteindes af. Breng een grote pan met water met een snufje zout aan de kook. Leg de asperges erin en kook deze in 10 à 15 minuten beetgaar. Pel de eieren en prak deze fijn. Versnipper de takjes peterselie en laat de roomboter ondertussen smelten. Leg de uitgelekte asperges op de borden en strooi het geprakte ei en de peterselie erover. Plaats de plakken ham naast de asperges op de borden en schep de gesmolten roomboter over de kopjes van de asperges.

Eet smakelijk!