De Meimaand Fietsmaand is al jarenlang een groot evenement voor recreatieve fietsers. Allerlei fietsbedrijven en VVV’s zetten zich deze maand in om allerlei leuke dingen te organiseren. Zo heeft route.nl in samenwerking met o.a. verschillende VVV’s 31 prachtige fietsroutes uitgekozen die je deze maand dagelijks voorgeschoteld krijgt. Maar zo enorm is de Fietsmaand niet altijd geweest. Hoe is het allemaal begonnen?
alinea 1+2

Een dag speciaal voor fietsers

Na 1974 is er geen periode van olieschaarste meer geweest. De autovrije zondagen werden toen vervangen door een jaarlijkse Landelijke Fietsdag op de tweede zaterdag in mei. Tijdens deze jaarlijkse fietsdagen waren de wegen niet langer autovrij, maar er werden wel allerlei leuke evenementen georganiseerd voor fietsers. Het doel hiervan was – en is nog steeds - om Nederlanders te informeren over fietsen en om ze te inspireren om vaker op de fiets te stappen om het hele land te verkennen. De Landelijke Fietsdag werd ieder jaar gehouden tot 2005.

alinea 3+4+5

Van Landelijke Fietsdag naar Meimaand Fietsmaand

In 2005 ging de Fietsdag over in de Meimaand Fietsmaand. Van één dag naar een hele maand vol fietsplezier. De Fietsmaand groeide op deze manier uit tot een enorm evenement met ruim 750.000 deelnemers. Op onze website, Facebookpagina of Pinterest pagina vind je deze maand 31 prachtige fietsroutes voor eindeloos veel fietsplezier tijdens de Meimaand Fietsmaand. Zelf stappen we op de fiets op vrijdag 13 mei. Dan vindt namelijk het route.nl Live Event plaats, waarbij we een fietstocht gaan maken in Laag Holland met 50 route.nl fans. We hopen je met al onze routetips en ons evenement te inspireren om er een heerlijke maand op de pedalen van te maken. Veel plezier!


Route-suggesties Meimaand Fietsmaand 2016


De maand mei is een ideale maand om lekker op pad te gaan op de fiets. De natuur staat in bloei, als je een beetje geluk hebt schijnt er een lekker lentezonnetje en door feestdagen als Hemelvaartsdag en Pinksteren heb je lekker veel tijd voor fietstochtjes. Het enige wat je nog nodig hebt is een mooie fietsroute. Samen met de VVV organiseert route.nl de Meimaand Fietsmaand met 31 prachtige routetips en één Live Event. Zoek een route uit en fietsen maar!