Het geografische hart van Nederland ligt bij de Lunterse Goudsberg op de Veluwe. Op deze berg en in het gebied eromheen vind je historische sporen die teruggaan tot de ijstijd. Op de actieve stuifzandgebieden, ongerepte heidevelden met heidekoeien en in de bossen rondom de berg vind je de schatten van de Goudsberg die je meer vertellen over het boeiende verleden van dit gebied. 

Tekst
Het Middelpunt van Nederland
De Goudsberg is het geografische Middelpunt van Nederland. Deze plek kun je herkennen aan de stalen ringen die hier zijn geplaatst rondom drie zwerfkeien uit de IJstijd. Drie toegangspaden komen bij deze bijzondere plek uit. Vanaf het Middelpunt kijk je via een historische zichtlijn uit over de Lunterse Eng richting de Gelderse Vallei.
Tekst
Celtic Fields
In de omgeving van de Goudsberg ligt een in Nederland ongekend aantal aaneengesloten Celtic Fields. Deze Fields bestaan uit prehistorische landbouwgronden van ongeveer 40 bij 40 meter die werden aangelegd in een raatpatroon. Op een van de velden is een ijzertijdboerderij met een voorraadschuur en een akker in de vorm van een Celtic Field erbij gereconstrueerd.
Tekst
Uitkijktoren de Koepel
Bij het Luntersche Buurtbosch vind je uitkijktoren de Koepel. Vroeger stond hier een theehuisje waar steeds een verdieping op werd gebouwd naarmate de bomen van het bos hoger werden. In 1913 werd dat theehuisje vervangen door de huidige uitkijktoren. Deze toren heeft een hoogte van 22 meter en vanaf de bovenste etage kun je genieten van een magnifiek uitzicht over de wijde omgeving. In de koepel kom je meer te weten over mensen die ooit in het Goudsberggebied verbleven.