Kies van favoriete decor

In het hart van Duitsland vind je in Hessen, een prachtig landschap voor fietsers en wandelaars. Vakwerkromantiek en grootstedelijke flair, meer dan 3.300 kilometer aan langeafstandsfietsroutes, ontelbaar veel culturele evenementen, 30 kuuroorden en geneeskrachtige baden, meer dan 2.100 kilometer aan gecertificeerde wandelroutes, tien UNESCO-Werelderfgoederen, kastelen, burchten en musea in overvloed – in Hessen raak je niet gauw uitgekeken!

Regio Vogelsberg, ongerepte vulkanen

Tussen Fulda, Gießen en Frankfurt ligt een van de meest ongerepte regio’s van Hessen, de Vogelsberg. Heuvels, bossen, meren en beken en bergweiden vol bloemen: houd je van natuur, dan zit je hier goed. Uitkijkpunten bieden prachtig uitzicht op het gebergte van de Taunus en de Rhön. De Vogelsberg is van vulkanische oorsprong en staat bol van de premium-wandelroutes. Ook kun je er fantastisch fietsen op de Vulkanradweg en de Niddaroute - de Duitse Vakwerkroute is naar wens met de auto of fiets af te leggen.

Wiesbaden, het goede leven

Stad van de warmwaterbronnen, Nice van het noorden, poort naar de Rheingau – veel bijnamen geven uitdrukking aan de veelzijdigheid van de hoofdstad van Hessen. Wiesbaden nodigt je met zijn indrukwekkende architectuur, uitgestrekte parken en brede culinaire aanbod uit om tot genieten, ontdekken en flaneren. En wist je dat dit dé wereldkuurstad van de 19e eeuw was? Wijn, culinaire heerlijkheden en festivals – hier draait het allemaal om het goede leven. Veelzijdig Wiesbaden heeft voor jou ook genoeg in huis!

Ontdek Frankfurt Rhein-Main

De betekenis van de regio Frankfurt Rhein-Main is in grote kring bekend: Frankfurt, stad van de economie, een van de grootste luchthavens ter wereld, culturele veelzijdigheid en afwisselende landschappen tussen Rijn en Main. Hier liggen business en romantische wijnproeverijen in een groene wijngaard slechts een halfuurtje rijden van elkaar verwijderd. Rivierdalen worden afgewisseld door de middelgebergtelandschappen van Taunus, Spessart en Vogelsberg. Deze vele contrasten maken Frankfurt Rhein-Main tot een buitengewoon levendige en interessante regio.

Ontdekkingsreis door het land van Grimm

In hartje Duitsland, rondom Kassel, ligt Noord-Hessen, het land van Grimm. Hier hebben de gebroeders Grimm geleefd en gewerkt en hun wereldberoemde sprookjes verzameld. Tegen-woordig staan de sprookjes van Grimm op de werelderfgoed lijst voor documenten van UNESCO. De steden, dorpen en landschappen van onze regio lijken geschapen voor de sprookjes van Grimm. Noord-Hessen biedt een indrukwekkend cultuur- en natuurlandschap en een culturele rijkdom.

Het Lahntal, de verstilde droom van de natuur

Trotse sloten en burchten, imposante kerken, kloosters en kathedralen geven blijk van de eeuwenoude geschiedenis van het Lahntal. Gezellige oude binnensteden met smalle straatjes en schilderachtige vakwerkhuizen getuigen van de bedrijvigheid uit lang vervlogen tijden. Het idyllische Lahntal met zijn rustige stadjes en bosrijke bergen heeft nog steeds een geheel eigen aantrekkingskracht. Wie er de tijd voor neemt, kan hem hier nog beleven, de verstilde droom van de natuur.

Leuk weetje
In slechts 4,5 uur rijd je van Amsterdam naar het Duitse Hessen.

Dit verhaal kwam tot stand op uitnodiging van Hessen.