Wil jij wel eens ergens anders wandelen dan in je eigen omgeving, maar weet je niet waar je naartoe moet gaan? Of zou je graag eens een wandeltocht maken met een grote groep wandelliefhebbers? Probeer dan eens een van deze bijzondere wandeltochten. 
10.000 stappenwandeling
Het is goed voor je gezondheid om minstens 10.000 stappen per dag te zetten. Dit aantal stappen is volgens de Japanse arts Yoshiro Hatano precies goed om aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid lichaamsbeweging te komen. Die stappen kun je in je eentje zetten, maar je kunt ook gaan voor wandelen met een groep. In Noordwijkerhout organiseert leefstijlcoach Marjoleine Kapwijk iedere eerste zaterdag van de maand een 10.000 stappenwandeling.
De Nijmeegse Vierdaagse
Van de Nijmeegse Vierdaagse heb je vast en zeker wel eens gehoord. Het is dan ook de grootste wandelmars ter wereld en het grootste sportevenement van Nederland. De Vierdaagse bestaat uit wandelingen door het Gelderse, Brabantse en Limburgse land in de wijde omgeving van Nijmegen. Het evenement vindt ieder jaar plaats in de derde week van juli. Heb jij zin om met duizenden andere wandelliefhebbers samen deze mooie tocht te maken? Schrijf je dan op tijd in en bereid je goed voor met een trainingsschema.
Herfstwandelingen
In de herfst krijgt de natuur de meest prachtige kleuren. Dit is dan ook de perfecte tijd om een mooie wandeling te maken en te genieten van het Nederlandse landschap. Trommel je vrienden, familie of je partner op en trek er gezellig met z’n allen op uit. Ieder jaar in oktober vind je op route.nl een verzameling van de mooiste herfstwandelingen.

Bloesemtocht 
Wil jij de lente vieren en genieten van mooie bloesem? Dat kan op zaterdag 16 april met de bloesemtocht. Deze georganiseerde tocht neemt je mee door bloeiende boomgaarden in de Betuwe. Als je de tocht helemaal uitloopt krijg je een medaille als herinnering aan deze mooie dag.
Airborne wandeltocht
Op zaterdag 3 september vindt de Airborne Wandeltocht plaats als eerbetoon aan de ruim 1700 militairen die het leven lieten bij de Slag om Arnhem. De opbrengst van de wandeling is bestemd voor soldaten die invalide zijn geworden tijdens de Slag om Arnhem.