vrijdag 18 mei 2018

Heb je zin om met een gezellige groep fietsers op pad te gaan om het authentieke landschap en de charme van de Achterhoek te ontdekken? Schrijf je dan nu in voor het route.nl Live Event dat plaats zal vinden op vrijdag 18 mei. Op deze dag gaan we met een groep van 50 fietsers een prachtige tocht maken over boerenlandweggetjes door Eibergen, Borculo, Geesteren en de buitengebieden van deze plaatsen. Wij voorzien je onderweg van lekkere versnaperingen en Flyer verzorgt voor elke deelnemer een e-bike. Verder ondernemen we allerlei leuke dingen om deze dag onvergetelijk te maken.


Proef het boerenleven in de Achterhoek

Tijdens het fietsevent op 18 mei maak je kennis met de verschillende kanten van het boerenleven in de Achterhoek. Ga mee op stap met ons en maak kennis met lekkere streekgerechten, prachtige historische boerderijen en nog veel meer. Als je je inschrijft voor deze tocht kun je het volgende verwachten:

 

De fietstocht is 60 km lang en de e-bikes worden verzorgd door Flyer

 

De inschrijving is gesloten.

Fietsroute 771582 - Proef het boerenleven in de Achterhoek
57,18 km

Proef het boerenleven in de Achterhoek

Fietsroute 771582 | Gelderland | Eibergen | 57,18 km

Tijdens het route.nl Live Event op vrijdag 18 mei maak je kennis met alle kanten van het boerenleven in de Achterhoek. Onderweg kun je genieten van eindeloos lijkende akkers en weilanden vol koeien en andere dieren, prachtige boerderijen en gezellige plaatsjes zoals Borculo en Eibergen. Ga je gezellig mee op pad?

Wijn uit de Achterhoek
We beginnen de dag net buiten Eibergen bij Restaurant Het Muldershuis. Start hier rustig op met een kopje koffie en neem een kijkje bij de Mallumsche Molen, een eeuwenoude watermolen die goed bewaard is gebleven. Daarna stappen we op de fietsen, die Flyer voor ons verzorgt, om koers te zetten naar Wijngaard Erve Wisselink. Onderweg fietsen we door rustige landbouwgebieden die zo typerend zijn voor deze streek. Je hoort er niet veel meer dan het vrolijke gefluit van alle vogels die hier voorkomen, waaronder het bijzondere ijsvogeltje. Bij de wijngaard van Erve Wisselink houden we een pauze om meer te weten te komen over de wijnen die hier gemaakt worden.

Tijd voor een boerenlunch
Daarna fietsen we langs een oeverzwaluwwand op landgoed ‘het Noasman’ en de Waterster naar IJsboerderij ’t Dommerholt. Daar worden we getrakteerd op een lekker ijsje. Daarna fietsen we door Borculo verder naar Geesteren. Op landgoed Beekvliet maken we een korte stop bij boer Geert die ons meer vertelt over historische kerkenpaden. Na ruim 40 kilometer fietsen is het tijd voor een heerlijke boerenlunch bij Theetuin de Busker.

Pareltjes in het rustige landschap
Daarna is het tijd voor het tweede gedeelte van de fietstocht. We rijden dwars door het rustige landschap langs enkele pareltjes weer terug naar Eibergen. Beklim de uitkijktoren Needse Berg, bekijk het Gedenkbos Neede en het oude zwembad van Neede en bewonder een traditionele vakwerkschuur op weg naar het eindpunt van de route. We komen uiteindelijk weer uit bij Restaurant Het Muldershuis waar we de dag samen afsluiten met een drankje. Hier staat de Berkelzomp klaar voor een vaartochtje over de Berkel voor de liefhebbers.

Ben je enthousiast geworden? Kijk dan hier voor alle informatie.

Komende evenementen