vrijdag 19 mei 2017
Rhenen, Utrecht, Nederland

Een evenement van:

route.nl

Wil jij samen met een gezellige groep fietsers de groene bossen en eeuwenoude bezienswaardigheden zoals kastelen ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug? Schrijf je dan nu in voor het route.nl Live Event dat plaatsvindt op vrijdag 19 mei. We stappen met een groep van 50 fietsers op de fiets om een tocht te maken door onder andere Rhenen, Renswoude, Doorn, Leersum en Amerongen. Wij verzorgen tijdens deze dag lekkere hapjes en drankjes en we regelen leuke activiteiten die deze dag onvergetelijk zullen maken.


Voel je vrij op de Utrechtse Heuvelrug

Tijdens het fietsevent op 19 mei staan we stil bij de sporen uit de oorlog op de Utrechtse Heuvelrug. Door hier aandacht aan te besteden besef je pas hoe vanzelfsprekend wij het vinden dat we in vrijheid leven. Vier deze vrijheid die wij zo normaal vinden met een prachtige tocht door de bossen. Je kunt het volgende verwachten als je je inschrijft voor het Live Event van 19 mei:

De fietstocht is 80 km lang en de e-bikes worden verzorgd door Flyer. 

·         Kopje koffie of thee met iets lekkers bij De Koning van Denemarken

·         Een e-bike van Flyer om te lenen tijdens het event

·         Kopje koffie of thee met huisgemaakte appeltaart bij Restaurant De Dennen

·         Overheerlijke lunch bij Châlet Helenaheuvel

·         Boeiende verhalen van gidsen bij het militair ereveld, het fort aan de buursteeg en Museum Huis Doorn

·         Een bezoekje aan Uitkijktoren De Kaap

·         Drankje ter afsluiting bij Moeke Rhenen

 

De inschrijving is gesloten. 

Fietsroute 555519 - Voel je vrij op de Heuvelrug
91,16 km

Voel je vrij op de Heuvelrug

Fietsroute 555519 | Utrecht | Rhenen | 91,16 km

Deze fietstocht staat in het teken van de vrijheid, maar ook in het teken van de oorlogsgeschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug. Als je even stilstaat bij een oorlogsmonument besef je vaak pas hoe bijzonder onze vrijheid is. Laat je meenemen langs sporen uit de oorlogstijd én voel je zo vrij als een vogeltje in de weelderige bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Het militair ereveld in Rhenen
We beginnen de dag met kopje koffie bij De Koning van Denemarken aan de rand van Rhenen. Vervolgens stappen we op onze e-bikes om kennis te maken met het historische centrum van Rhenen waarbij we onder andere onder een fraaie poort, die kenmerkend is voor de stijl van de Delftse school in de binnenstad, doorfietsen. Daarna staan we letterlijk even stil bij het militair ereveld in Rhenen, waar slachtoffers van de gedenkwaardige slag om de Grebbeberg liggen begraven. Twee medewerkers van Stichting De Greb vertellen ons hier meer over wat er op deze plek gebeurde op 10 mei 1940.

Fietsen door de bossen
Vervolgens fietsen we door de polders verder naar het Fort aan de Buursteeg, een van de belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie, en langs het Kasteel Renswoude. Daarna is het tijd voor een korte pauze met een hapje en een drankje bij Restaurant De Dennen. Dan is de tijd aangebroken om de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug te verkennen. Na ongeveer 50 kilometer fietsen stoppen we bij Uitkijktoren De Kaap. Beklim deze toren om te genieten van een prachtig uitzicht. Even verderop maken we tijd voor een lekkere lunch bij Châlet Helenaheuvel.

Kastelenpracht op de Utrechtse Heuvelrug
Op het laatste gedeelte van de route fietsen we langs tal van kastelen en landgoederen. Bij Museum Huis Doorn houden we even halt voor een stukje historie en verder fietsen wel langs het Landgoed Broekhuizen en Kasteel Amerongen. We eindigen onze dag bij Moeke Rhenen, vlakbij het startpunt van de route in Rhenen. Daar hoor je onder het genot van een hapje en een drankje waarom de naam Cunera onlosmakelijk verbonden is met Rhenen. Verder heb je vanuit hier ook een prachtig uitzicht op de Nederrijn en de Betuwe.

Ben jij benieuwd hoe dit E-bike Experience Event eruitziet? Bekijk dan de film dat we op vrijdag 19 mei op de Heuvelrug maakten.

Komende evenementen