woensdag 17 augustus 2016
Rheden, Gelderland, Nederland

* Inschrijving is mogelijk op:
  • dinsdag 16 augustus 2016 van 19.00 tot 21.00 uur.
  • woensdag 17  tot en met zaterdag 20 augustus 2016 steeds van 8.30 uur tot 11.00 uur. Je houdt van fietsen, uitdaging en de kick van je grenzen overtreffen. Als je je in deze omschrijving herkent, dan is de fietsvierdaagse wat voor jou! Deze sportieve uitdaging geeft je volop kansen om je conditie te testen, en onderweg te genieten van de prachtigste landschappen van Nederland.

Woensdag 17 augustus
Hooilandentocht

Donderdag 18 augustus
Veluwetocht

Vrijdag 19 augustus
Liemers-Montferlandtocht

Zaterdag 20 augustus
Achterhoektocht

Zaterdag 20 augustus
Kindertocht Pietje Pelle

Kijk voor meer informatie op de website
Fietsroute 421302 - Royaal Rhedenroute
50,32 km

Royaal Rhedenroute

Fietsroute 421302 | Gelderland | Rheden | 50,32 km

De Veluwezoom is een bijzonder gebied om te fietsen. Dit komt omdat het gelegen is tussen het bosrijke, heuvelachtige landschap van de Veluwe en de lager gelegen uiterwaarden van de Rijn en IJssel.
Minstens zo royaal is de hoeveelheid andere bezienswaardigheden: oude kerken, een prachtig stuk van de rivier de IJssel en één van de mooiste natuurgebieden van Nederland; Nationaal Park Veluwezoom met veel kansen om wild te zien.
Gelet op de lengte, het pittige klimwerk en de vele bezienswaardigheden leent deze route zich voor een volledig dagprogramma. Voor de minder geoefende fietser is het rijden van de route per elektrische fiets een goed alternatief.
De route van ca. 53 km is volledig bewegwijzerd aan de hand van de ANWB borden. Daarnaast kan aan de hand van fietsknooppunten eigen aanpassingen in de route worden gemaakt. Het voorgestelde startpunt is Veluwetransferium Posbank maar omdat de tocht rondgaand is, is starten op ieder punt van de route mogelijk.
Tijdens de route kom je ook langs een aantal grote attracties. Ga op zoek naar de bijzondere dieren in de Bush of de Ocean van Koninklijke Burgers’ Zoo of ga terug in de Nederlandse geschiedenis bij het Nederlands Openluchtmuseum. Veelvoorkomend op de Veluwezoom, ook wel Gelders Arcadië genoemd, zijn de kastelen en landgoederen van welgestelde families. Zo kom je richting het einde van de fietsroute Park en Kasteel Rosendael (nabij 71) tegen. Met een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein geeft het kasteel een goed beeld van hoe er vroeger werd geleefd. Vergeet bij een wandeling in het omliggende park niet om een kijkje te nemen bij de beroemde ‘bedriegertjes’.
De route kan ook worden ingekort door bij het NS station van Rheden bij fietsknooppunt 85 de weg omhoog te volgen terug naar de Posbank.

Leestip! Kastelen op de Veluwezoom
Aan mooie landgoederen, buitenplaatsen en kastelen geen gebrek op de Veluwe in Gelderland. Wij hebben de meest bijzondere kastelen in deze regio voor je verzamelen in het artikel‘Sprookjesachtige kastelen op de Veluwe’

Op zoek naar boeiende verhalen, mooie routes of leuke plekjes voor een pauze in Gelderland?Lees hier dan meer.

Komende evenementen