vrijdag 13 mei 2016
Edam-Volendam, Noord-Holland, Nederland

Een evenement van:

route.nl

Gesponsord door:

Bureau Toerisme Laag Holland

Lijkt het jou leuk om samen met andere route.nl fans een fietstocht te maken door de prachtige landschappen van Laag Holland? Schrijf je dan in voor het route.nl Live Event dat plaatsvindt op vrijdag 13 mei. We gaan met een groep van maximaal 50 route.nl fans lekker fietsen door de omgeving van Volendam, Edam, Monnickendam en Marken. Onderweg voorzien wij je van hapjes en drankjes en we zorgen voor interessante belevingen.

100 jaar droge voeten in Laag Holland

Laag Holland herdenkt dit jaar de watersnoodramp van 1916 met het bijbehorende thema ‘100 jaar droge voeten in Laag-Holland’. Tijdens deze fietstocht kom je meer te weten over de watersnoodramp in dit gebied, maar je ziet ook hoe mensen het water tegenwoordig op een positieve manier gebruiken. We gaan bijvoorbeeld een gezellig tochtje maken met een fluisterboot naar Broek in Waterland en nog veel meer. Schrijf je in voor het route.nl live Event en dan kun je het volgende verwachten:


We zijn van plan om er een gezellige dag vol fietsplezier en boeiende uitstapjes van te maken. Klinkt dat als muziek in je oren? Schrijf je dan snel in voor het route.nl Live Event.

Inschrijven

Tijdens het route.nl Live Event hebben we plek voor maximaal 50 deelnemers. Schrijf je dus snel in, als je graag mee wilt. Je kunt je via onze webshop inschrijven voor het Live Event. De kosten voor de gehele dag bedragen €49.95, maar voor route.nl fans hebben we een actieprijs van €19.95. Je krijgt dus maar liefst €30,- euro korting. Gebruik daarvoor de actiecode LIVE2016 tijdens je bestelling. De inschrijving is gesloten. Wil jij het volgende route.nl event niet missen? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.

Fietsroute 345568 - Fietsen onder de zeespiegel in Laag Holland
35,90 km

Fietsen onder de zeespiegel in Laag Holland

Fietsroute 345568 | Noord-Holland | Volendam | 35,90 km

Deze route neemt je mee door Volendam, Monnickendam en het eiland Marken. Je fietst door de uitgestrekte polders van Laag Holland, het unieke oer-Hollandse landschap onder de zeespiegel.

Watersnood Waterland
Je begint de dag met een kopje koffie bij Restaurant Pieterman. Vanuit hier fiets je naar the Experience Volendam. Met een virtual realitybril kun je hier de watersnoodramp beleven die Waterland in 1916 trof. In Monnickendam kun je de historische binnenstad vol huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw bewonderen: wauw!

Schiereiland Marken
De Waterlandse Zeedijk voert je vervolgens naar het pittoreske Marken. De Rond Marken Excursie leert je meer over de geschiedenis van dit schiereiland. Het Paard van Marken is een iconische vuurtoren uit 1839. Bij Bistro de Verkeerde Wereld geniet je even van een lekkere pauze. Met het veerpont van de Volendam Marken Express keer je terug naar Volendam.

Tijdens het route.nl Live Event 2016 fietsten we deze route met een groep van zo'n 50 fietsers. Benieuwd geworden hoe dat was? Lees dan dit artikel.

Komende evenementen