donderdag 5 mei 2016
Arnhem, Gelderland, Nederland

  • Kosten: € 29,95 p.p.
  • Start: Dudok in Arnhem
  • Vertrek: vanaf 8:30 uur voor de tocht van 160 kilometer en vanaf 10.00 uur voor de kortere 100 kilometer rit.

Een gedeelte van de Giro d'Italie vindt dit jaar plaats in Nederland. De eerste drie etappes van deze wielerronde worden gereden in het oosten van Nederland. De Giro gaat van start met een tijdrit in Apeldoorn op 6 mei. De tweede en de derde etappe volgen op 7 en 8 mei. Wil jij vlak voor de start van dit evenement zelf een etappe afleggen? Doe dan mee met de toertocht van touretappe.nl, zo kun je de 'roze koorts' optimaal beleven. 


De tweede etappe

Tijdens deze toertocht leg de tweede etappe van de Giro af. Je fietst dus dezelfde route als de professionele wielrenners van de Giro. De officiële etappe wordt gefietst op 7 mei. Alleen op stukken waar het niet mogelijk is om te fietsen zonder de weg af te zetten wordt het parcours een beetje aangepast. Denk bijvoorbeeld aan stukken waar de profs over de snelweg fietsen. Dit evenement is bedoeld als een kleinschalige toertocht met maximaal 140 deelnemers.


Zelfstandig fietsen

Het evenement is kleinschalig en daarom worden er geen wegafzettingen gedaan. Het is de bedoeling dat je zelfstandig fietst met behulp van GPS of een routebeschrijving op papier. Als je je inschrijft voor dit evenement krijg je bestanden toegestuurd die je hiervoor kunt gebruiken. De toertocht zal in totaal 160 kilometer zijn. Dit is korter dan de officiële etappe, omdat de twee lokale rondes in Nijmegen achterwege worden gelaten.

 

Kortere variant

Is 160 kilometer je iets teveel van het goede? Doe dan mee met de verkorte versie van de etappe. Deze toertocht is ongeveer 100 kilometer lang.

 

Inschrijven voor dit evenement kan via de website van touretappe.

Komende evenementen