zaterdag 30 april 2016
Arnhem, Gelderland, Nederland

  • Kosten: € 29,95 p.p.
  • Start: Dudok in Arnhem
  • Vertrek: vanaf 8:30 uur voor de tocht van 160 kilometer en vanaf 10.00 uur voor de kortere 100 kilometer rit.

De eerste drie etappes van de Giro d’Italia worden dit jaar gereden in Nederland. Op 6 mei gaat de ronde van Italië van start met een tijdrit in Apeldoorn en vanaf dan blijft de Giro 3 dagen in Nederland. Droom je ervan om zelf eens zo’n echte etappe af te leggen? Doe dan mee met de toertocht van Touretappe.nl op zaterdag 30 april. Schrijf je nu in.


De tweede etappe

Tijdens deze toertocht leg de tweede etappe van de Giro af. Je fietst dus dezelfde route als de professionele wielrenners van de Giro. De officiële etappe wordt gefietst op 7 mei. Alleen op stukken waar het niet mogelijk is om te fietsen zonder de weg af te zetten wordt het parcours een beetje aangepast. Denk bijvoorbeeld aan stukken waar de profs over de snelweg fietsen. Dit evenement is bedoeld als een kleinschalige toertocht met maximaal 140 deelnemers.


Zelfstandig fietsen

Het evenement is kleinschalig en daarom worden er geen wegafzettingen gedaan. Het is de bedoeling dat je zelfstandig fietst met behulp van GPS of een routebeschrijving op papier. Als je je inschrijft voor dit evenement krijg je bestanden toegestuurd die je hiervoor kunt gebruiken. De toertocht zal in totaal 160 kilometer zijn. Dit is korter dan de officiële etappe, omdat de twee lokale rondes in Nijmegen achterwege worden gelaten.

 

Kortere variant

Is 160 kilometer je iets teveel van het goede? Doe dan mee met de verkorte versie van de etappe. Deze toertocht is ongeveer 100 kilometer lang.

Komende evenementen