Lange tijd trok deze deelstaat alleen Duitse vakantiegangers, maar tegenwoordig trekt dit gebied steeds meer andere toeristen. Mecklenburg-Voor-Pommeren heeft een kustlengte van maar liefst 1900 kilometer. Als je aan Duitsland denkt, denk je waarschijnlijk niet meteen aan mooie badplaatsen. Toch vind je in deze deelstaat verschillende badplaatsen met prachtige stranden aan de Oostzee en geneeskrachtige zeebadplaatsen. Vooral de keizerlijke badplaatsen Ahlbeck, Bansin en Heringsdorfs zijn interessant om te zien door de typische badplaatsarchitectuur. Deze deelstaat wordt wel eens ‘de grootste Duitse badkuip’ genoemd. 

Talloze meren

Mecklenburg-Voor-Pommeren bestaat voor de rest uit bijzondere steden vol cultureel erfgoed en ongerepte natuurgebieden. Zo vind je er het Nationaal Park Vorpommersche Boddenlandschaft, het grootste rustgebied voor kraanvogels van heel Centraal-Europa, het Nationaal Park Müritz rondom het grootste binnenmeer van Duitsland en het Nationaal Park Jasmund met witte krijtrotsen langs de klippenkust. Verder vind je een groot merengebied in deze deelstaat met meer dan 2000 meren. Wandel of fiets langs het water of maak een zeiltochtje op een van de meren. 
Het juweeltje van Schwerin
De hoofdstad van Mecklenburg-Voor-Pommeren is Schwerin. Een echt pareltje in deze stad is het kasteel van Schwerin met het bijbehorende park. Dit kasteel heeft verdacht veel weg van een sprookjeskasteel met talloze torens, koepels en vleugels. Het is gelegen op een eiland in het meer van Schwerin en het is een van de belangrijkste bouwwerken van het historisme in Europa. Tegenwoordig huist de Landdag, het parlement van de deelstaat, in dit kasteel. Tegenover het kasteel vind je de historische stadskern van Schwerin met nog meer prachtige gebouwen. In de zomer kun je er genieten van opera’s tijdens het kasteelfestival. Andere steden in deze deelstaat zijn Wismar, Rostock, Stralsund en Greifswald. Oude gevelhuizen, pakhuizen en schitterende stadhuizen doen terug herinneren aan de tijd dat deze steden belangrijke Hanze- en havensteden waren. Je kijkt je ogen uit in deze omgeving.