Hessen logo

Ontdek geologische getuigen in de Vogelsberg, het grootste gebied van vulkanische oorsprong in Midden-Europa. Wandel door het afwisselende Lahntal, wellicht een van de mooiste rivierdalen van Duitsland en zuig je longen tijdens je wandelingen in de Taunus vol met gezonde frisse lucht.

In het hart van Duitsland vind je Hessen waar de wandellandschappen zijn net zo veelzijdig zijn als de regio's. Wandel in het sprookjesachtige spoor van de gebroeders Grimm in Noord-Hessen. De natuur in Hessen kenmerkt zich door de veelvormigheid van de landschappen waar een groot aantal wandelroutes doorheen meanderden. Te midden in de natuur geniet je in stilte van de schoonheid van het landschap.

Laat je inspireren

Op de pedalen door Hessen

Ben jij een echte fietsliefhebber? En ontdek jij de natuur liever op de fiets? Dan is Hessen het ontdekken waard. Het grote aantal fietspaden maakt dat Hessen uitstekend is te verkennen met het stalen ros. Een heel netwerk van lange fietsroutes, opgeteld goed voor meer dan 3.300 km, verbindt idyllische rivierdalen met de heuvelketens van de Rhön, het Odenwald, de Vogelsberg en de Taunus. Er zijn negen lange fietsroutes, waar de in Hessen gelegen stukken van de fietspaden door het dal van de Eder, de Lahn, de Rijn, de Main en de Werra op aansluiten. En dan zijn er nog allerlei regionale routes, van noord tot zuid en van west naar oost. Het fietsen in de regio Hessen biedt fietsplezier voor natuurliefhebbers, gezinnen en sportievelingen die zijn of haar vrije tijd liever wat actiever doorbrengen. Voor ieder wat wils.

Fietsen in Hessen

fietsen pol

Wandeltochten-app Hessen

De Wandeltochten-app Hessen geeft informatie over de Prädikats-paden en enkele cultuur- en pelgrimsroutes in Hessen. Compleet met wegbeschrijving, hoogteprofiel, foto's van de route en gegevens over de lengte, de moeilijkheidsgraad en de geschatte tijdsduur.

Download gratis de app
banner