Hessen logo

Vakwerk flair en wijncultuur, diepe bossen en sprookjeskastelen. Hessen betovert met zijn grote keus aan activiteiten voor onbekommerde vakantiedagen. Hier woonden meer dan 200 jaar geleden de gebroeders Grimm

De plaatsen waar ze woonden en werkten, hun wereldberoemde sprookjes en hun politieke activiteiten in de historische Frankfurter Paulskirche vormen vandaag de dag het decor voor wandelaars en fietsers, voor culturele bezoeken en stedentrips en voor heerlijke dagen ver weg van de hectiek van alledag. Ga mee op reis door het boeiende Hessen - het land van de gebroeders Grimm.

Laat je inspireren

Ben jij meer een wandelliefhebber?

Dan is Hessen zeker de moeite waard. De gevarieerde wereld zoals je die in Hessen al wandelend doorkruist, brengt telkens weer nieuwe ontdekkingen. Diverse naar thema ingedeelde routes belichten het rijke culturele erfgoed. Voor het ondergaan van het natuurschoon zijn er weer andere wandelwegen, die overigens allemaal de strenge keurende blik van deskundigen hebben doorstaan. Odenwald, Spessart, Rhön, Vogelsberg, Taunus, Westerwald, Knüllgebirge, Habichtswald en Burgwald, het dal van de Lahn, de Werra en de Rijn - stuk voor stuk klinkende namen van door de natuur rijkbedeelde gebieden waar je als wandelaar op ontdekkingsreis kan gaan.

Wandelen in Hessen
wandel promo img

Fietsrouteplanner Hessen

De fietsrouteplanner maakt een fietstocht door het selecteren van start, bestemming en tussenstops of door te klikken op de kaart of door het invoeren van adressen, bezienswaardigheden of treinstations.

Plan je route in Hessen

Op de pedalen door Hessen

De koffie staat klaar