De handelsstad Bremen en Bremerhaven vormen samen de kleinste deelstaat van Duitsland. Ondanks het kleine oppervlakte van de staat valt er wel genoeg te beleven in Bremen. De Hanzestad Bremen heeft een rijke geschiedenis van meer dan 1200 jaar. Dat zie je in de stad terug aan de bouwwerken met barok en renaissance invloeden. Het raadhuis in de stijl van de Weserrenaissance is absoluut een bezoekje waard en ook het beroemde standbeeld van de Bremer Stadsmuzikanten uit het sprookje van de gebroeders Grimm moet je gezien hebben. Verder kun je in Bremen terecht voor sfeervolle evenementen zoals de Freimarkt, het oudste volksfeest van Duitsland, maar ook kerstmarkten, interessante kunsttentoonstellingen en andere evenementen vinden hier regelmatig plaats.

Havenstad Bremerhaven

Bremerhaven is de grootste stad aan de Duitse Noordzeekust. De stad heeft een maritiem verleden en het is dan ook niet gek dat het Duitse Scheepvaartmuseum hier gevestigd is. Je vindt er de oudste kogge van de wereld en ook andere museumschepen liggen in de haven voor anker. Een sfeervol plekje dat je niet mag missen in deze stad is Fishery Harbor. Hier komt iedereen samen om te eten, te winkelen en te genieten van allerlei evenementen. De perfecte plaats om een hapje te eten of iets te drinken.

Parken en tuinen

De natuur in Bremen bestaat vooral uit veel parken en tuinen. Fiets of wandel bijvoorbeeld eens een rondje door het Bürgerpark in Bremen. Dit is het openbare park van deze stad en het is een echte toeristentrekker. Het park bestaat al sinds de negentiende eeuw en het barst er van de bruggetjes over het water en andere romantische taferelen. Een ander mooi park is het Rhododendronpark, waar je je kunt vergapen aan 680 soorten rododendron. Om het stadscentrum van Bremen loopt verder een groene band van de Wallanlagen, een strook die vroeger diende als verdedigingsgebied van de stad.