We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat Berlijn de hoofdstad van Duitsland is en dat er ontzettend veel te doen is. Dat had je namelijk zelf ook wel kunnen raden. Wat je misschien nog niet wist, is dat fietsen steeds populairder wordt in Berlijn. Steeds meer inwoners van de stad verplaatsen zich van de ene naar de andere plek op de fiets, maar ook voor toeristen is de fiets een uitkomst. Huur een fiets bij een van de vele fietsverhuurstations die verspreid door de hele stad liggen en fiets langs alle bezienswaardigheden die je wilt bekijken. Je fietst met het grootste gemak van de Brandenburger Tor naar Alexanderplatz of waar je dan ook maar naartoe wilt. Dat scheelt je weer een ritje in de rumoerige metro. In Berlijn kun je gebruiken van ruim 900 kilometer aan fietspaden en daar komen voortdurend nieuwe fietspaden bij. 

Parken vol leven

Berlijn mag dan een grote stad zijn maar dat betekent niet dat de stad alleen maar bestaat uit hoogbouw en veel te drukke wegen. Berlijn is namelijk een van de groenste steden van heel Europa en je vindt er ook nog eens veel meren, rivieren en kanalen. Elk stadsdeel in Berlijn heeft zijn eigen park en daarnaast vind je ook allerlei tuinen in de stad. De parken in Berlijn zijn in de zomer bruisende plekken. Er wordt gebarbecued, vrienden spreken met elkaar af in het park en in sommige parken wordt zelfs een openluchtbioscoop gemaakt. Tiergarten is het grootste park van heel Berlijn en je kunt er prachtige wandeltochten maken.  

Culinair Berlijn

Als je moe gewandeld of gefietst bent kun je in Berlijn neerstrijken bij een van de vele restaurants, terrasjes of een typische biergarten. Lekker lunchen, uitgebreid dineren of genieten van ‘Kaffee und Kuchen’, het kan allemaal in Berlijn en je krijgt er veel meer dan alleen Duitse worsten en bier.


Wandel- en Fietsroutes
in Berlijn