In Baden-Württemberg kunnen fietsers en wandelaars hun hart ophalen. De deelstaat grenst in het zuiden aan Zwitserland en de Bodensee, een prachtig gebied voor dagen vol plezier in de natuur. Geniet van het helderblauwe water, de zeilboten op het water en de groene gebieden eromheen. Over het water heb je een prachtig uitzicht tot aan de Zwitserse bergen. Als je avontuurlijk bent ingesteld kun je je wagen aan de verschillende watersporten die op het meer worden beoefend, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een beetje rondzwemmen ter verkoeling op een warme dag.

Typisch Duitse landschappen

De trekpleister voor wandelaars en fietsers in deze deelstaat is het Zwarte Woud. Het lijkt wel alsof dit gebied rechtstreeks gekopieerd is uit een reclamefolder over Duitsland. Alles waar je aan denkt bij Duitsland vind je hier terug: de typische Duitse boerderijen, uitgestrekte heuvelachtige gebieden vol bossen, snelstromende rivieren, pittoreske dorpjes, weides met koeien, prachtige oude kastelen en natuurlijk echt Duits eten. Het gebied bestaat uit twee natuurparken: het Mitte/Nord park en Naturpark Südschwarzwald. In deze parken kun je eindeloos wandelen of fietsen. Beklim bergen en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de top of loop over de wijnpaden door het lager gelegen gebergte. Voor ieder wat wils.

Badderen in Baden

De frisse buitenlucht zorgt er al voor dat je ontspant, maar als je ultiem wilt ontspannen kun je een bezoekje brengen aan een van de vele kuuroorden in deze regio. In Baden-Baden kom je bijvoorbeeld helemaal tot rust in thermale baden. Je kunt dan meteen de ruïnes van een Romeins badhuis bekijken of een van de andere historische bezienswaardigheden. Ben je na al die rust wel toe aan wat meer drukte? Bezoek dan een van de leuke steden die Baden-Württemberg rijk is zoals Stuttgart en Karlsruhe. Deze steden bruisen van de gezelligheid.