Duitsland

Vakantieland Duitsland

"Verwenparadijs voor wandelaars en fietsers"

Duitsland heeft zóveel te bieden. Het land is gigantisch groot - van oost naar west over de 600 kilometer en van noord naar zuid zelfs bijna 900 kilometer! – en de landschappen wisselen elkaar in rap tempo af. Zin om langs een rivier te fietsen, langs kastelen, wijngaarden en leuke vakwerkstadjes waar je altijd wel een terrasje vindt om te genieten van een glaasje Riesling? Of ga je liever wandelen door de uitgestrekte loofbossen, langs traditionele plattelandscafeetjes en een stuk of wat waanzinnige uitzichtpunten? In Duitsland raak je al snel verwend. En dat geldt niet alleen voor de wandel- en fietsmogelijkheden hier: ook als je aan het eind van de dag hongerig aanschuift in een van die knusse restaurantjes kom je niets tekort. Erop uit dus, met een van de mooie routes die wij alvast voor je samen hebben gesteld – of plan zelf een leuk tochtje!

Fietsen
in Duitsland

Foto © Rheinland-Pfalz Tourismus/D. Ketz

Een fietsvakantie wordt hier haast vanzelf een kleine culturele ontdekkingsreis. Want wie denkt dat de Duitse tradities niet verder gaan dan het Oktoberfest en braadworst, heeft waarschijnlijk nog nooit bij onze oosterburen gefietst! Elke regio, zelfs elk dorpje kent zijn eigen gebruiken. Omdat tradities hier zo hoog worden gehouden is het erfgoed ook prachtig bewaard, van kastelen tot Romeinse villa’s. Duitsland wordt steeds fietsvriendelijker, want er komen steeds meer fietsroutes bij. En dankzij de komst van e-bikes hoef je je tegenwoordig zelfs niet meer af te laten schrikken door eventuele heuveltjes!

Wandelen
in Duitsland

Foto © TMGS/Sylvio Dittrich

Wandelen lijkt in Duitsland wel te zijn uitgevonden. Weinig andere landen hebben zóveel en zó mooie routes in huis. Eindeloze bossen, bergtoppen die je een prachtig uitzicht bieden, wandelpaadjes door de wijngaarden, mooie verscholen valleien waar het ene na het andere vakwerkdorpje zich tegen een rivier aan vlijt… er is maar één nadeel aan wandelen in Duitsland: je vakantie is hier altijd te kort! Om je een beetje wegwijs te maken in het gigantische aanbod hebben we de mooiste wandelroutes van Duitsland hier voor je op een rijtje gezet. Viel Spaß!
Langeafstandsfietsroutes
in Duitsland

Foto © Lahntal Tourismus e.V.

Duitsland is zo groot dat je je een beetje overdonderd kunt voelen: 70.000 kilometer aan fietsroutes is ook niet niks! Om zoveel mogelijk uit je fietsvakantie te halen is het een idee om te kiezen uit een van de 200 langeafstandsfietsroutes – dat aantal is alweer een beetje beter behapbaar. Een selectie van meerdaagse fietsroutes vind je op www.germany.travel/fietstips. Het eiland Usedom is bijvoorbeeld ideaal als je een leuke bestemming zoekt voor een fietsvakantie met je gezin. Wil je juist een paar dagen romantisch fietsen met z’n tweetjes, dan is de 100 Schlösser Route langs de mooiste kastelen van het Münsterland een aanrader. Vlak fietsen in Duitsland kan, maar er is ook genoeg uitdaging te vinden voor wie niet terugdeinst voor een hellinkje (of slimmeriken met een e-bike!). De mooiste langeafstandsfietsroutes in Duitsland vind je hier!

Onze Partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar de mooiste fiets- en wandelroutes en de meest verrassende bezienswaardigheden binnen de leukste regio’s en natuurgebieden werken we samen met verschillende partners. Zo kunnen we jou kwaliteitsroutes aanbieden. Maak kennis met onze partners en vind de routes waarnaar jij op zoek bent.

Hessen

Hessen

Amstel

Amstel

Toerisme Ruhr

Toerisme Ruhr

Top Trails

Top Trails

Profile

Profile

Thüringen

Thüringen

Paderborner Land

Paderborner Land

Nördlicher Schwarzwald

Nördlicher Schwarzwald

Nedersaksen

Nedersaksen

Die Junge Donau

Die Junge Donau

Drenthe.nl

Drenthe.nl

Falk

Falk