Welkom bij route.nl

Fietsen in Denemarken Genieten van de rust en natuur

Wij zijn tegenwoordig altijd maar druk en nemen nauwelijks tijd om tot rust te komen. Soms lijkt het alsof er geen tijd is om de dingen om ons heen te waarderen. Denemarken biedt de rust en de natuur die je nodig hebt om weer helemaal op te kunnen laden.

Denemarken staat bekend om haar fietscultuur en heeft een gevarieerde natuur met verschillende soorten landschappen. Van uitgestrekte velden en ongerepte bossen tot pittoreske stadjes en prachtige kusten, waar alles dichtbij en gemakkelijk te bereiken is.

De in totaal 12.000 km aan fietsroutes zijn de levensaders die rechtstreeks naar het hart van de Deense cultuur leiden.

Fietsen in Denemarken is ideaal om samen te ondernemen. Een kans om tijd voor elkaar te maken. Om samen meer onvergetelijke herinneringen te creëren. Om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Om te genieten van het leven in je eigen tempo. Vind jouw weg in Denemarken.

Meer informatie over Denemarken

Oostzeeroute

Foto © Visit Denmark / Lolland-Falster

Highlights langs de Deense Oostzeeroute (Baltic Sea Route N8)

De vernieuwde Oostzeeroute is de langste nationale fietsroute van Denemarken met een afstand van 820 kilometer.

De huidige route heeft de herkenbare vorm van een liggende acht gekregen, met het historische plaatsje Svendborg als middelpunt. Via twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten wordt de Deense kustlijn op haar mooist getoond - van de witte krijtrotsen op Møn tot aan het pittoreske stadje Sønderborg in Zuid-Jutland.

Onderweg veranderd het landschap van glooiende heuvels en bossen in landbouwgebieden en de vele zandstranden. De stadjes en dorpjes op de route, zoals Ærøskøbing en het romantische Troense met de zeventiende-eeuwse huisjes en kastelen, tonen nog het authentieke Denemarken. Culturele bezienswaardigheden zijn er eveneens in overvloed.

Meer informatie over de vernieuwde Oostzeeroute

De Heerweg

Foto © Visit Denmark

Zo ontdek je Jutland op de fiets

Wil je Jutland graag op de fiets ontdekken? Dan is deze fietsroute iets voor jou. Deze fietsroute in Jutland begint in het zuiden van Jutland in het plaatsje Padborg, dichtbij de Duitse grens, en eindigt in het Noorden van Jutland.

Deze route wordt omgeven door een gevarieerd landschap en mooie natuur; glooiende heuvels, heide, grote plantages en meren. Langs de route vind je verschillende historische punten uit de Deense geschiedenis die je zou kunnen bezoeken.

De Heerweg is ongeveer 500 km lang en de fietsroute loopt over kleine maar verharde wegen.

Voor meer informatie over Jutland kijk ook eens hier

Westkustroute

Foto © Visit Denmark / Niclas Jessen

Fiets langs de kusstrook van de Noordzee

Volg de 560 km lange nationale route van de westkust van Jutland die loopt van Rubøl in het zuiden tot Skagen in het noorden. Geen andere nationale route in Denemarken is zo vol contrasten als de Westkustroute. In het zuiden vind je het rijke vlakke marslandschap en in het noorden de duinen. Ongeveer 70% van de route is op asfalt, maar er zijn ook lange stukken zand en grind.

Langs deze route bevinden zich ook 16 panorama-fietsroutes die je misschien wel de mooiste natuurgebieden van Denemarken laten ontdekken. Deze routes variëren in lengte van 18 tot 50 km en zijn heel geschikt als dagtocht. De routes hebben allemaal hun eigen thema variërend van natuur tot aan cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Voor meer informatie over Jutland kijk ook eens hier

Berlijn - Kopenhagen

Foto © Visit Denmark

2 hoofdsteden en prachtige natuur

De fietsroute tussen Berlijn en Kopenhagen heeft vele culturele en natuurrijke highlights die je kunt ontdekken. De route is rond de 650km en leidt door o.a. door natuurparken en bossen over rustige goed fietsbare of onverharde fietspaden. Eindeloze uitzichten op ongerepte natuur.

Bikeway Berlin

Twee pulserende Europese metropolen, 700 km fietsen en een korte zeereis over de Oostzee - de internationale fietsroute Berlijn-Kopenhagen verbindt de Duitser met de Deense hoofdstad, drie idyllische regio's en een heleboel vriendelijke mensen. Het biedt eindeloze uitzichten op de ongerepte natuur, veel mogelijkheden om te zwemmen en te genieten van het leven, om een paar verrassingen te ontdekken en om nieuwe ontdekkingen te doen. Globetrotters kunnen uitkijken naar een tiental dagen (of meer) van avonturen en ontdekkingen in Kopenhagen, Oost-Denemarken, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg en Berlijn.

Ontdek Zuid-Seeland en Kopenhagen

Download de route.nl app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg
App promotie afbeelding