Ontdek de leukste routes

Redactionele wandel- & fietsroutes in Denemarken

Denemarken

Fietsen in Denemarken: Genieten van de rust en natuur

Wij zijn tegenwoordig altijd maar druk en hebben geen moment van rust. Er is geen tijd om de dingen om ons heen te waarderen. Denemarken biedt de rust en natuur die je weer even helemaal laten opladen.

Denemarken is een een land met een cultuur die bepaald wordt door fietsen. Het is een klein land, maar gevarieerd, mooi en inspirerend. Van uitgestrekte velden en wilden bossen tot pittoreske steden en prachtige kusten en alles dichtbij en gemakkelijk te bereiken. De in totaal 12.000 km aan fietsroutes zijn de slagaders die rechtstreeks naar het hart van het Deense leven leiden. Ze pompen het levensbloed door het land en laat ons eraan herinneren dat we allemaal verbonden zijn.

Fietsen in Denemarken is een gedeelde ervaring. Een kans om tijd voor elkaar te maken. Om meer onvergetelijke herinneringen samen te creëren. Om nieuwe plaatsen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Om te genieten van het leven op je eigen tempo. Vind jouw weg in Denemarken.

De Heerweg

 Route intro afbeelding

Zo ontdek je Jutland op de fiets

Wil je Jutland graag op de fiets ontdekken? Dan is deze fietsroute iets voor jou. Deze fietsroute in Jutland begint in het zuiden van Jutland in het plaatsje Padborg, dichtbij de Duitse grens, en eindigt in het Noorden van Jutland.

Deze route wordt omgeven door een gevarieerd landschap en mooie natuur; glooiende heuvels, heide, grote plantages en meren. Langs de route vind je verschillende historische punten uit de Deense geschiedenis die je zou kunnen bezoeken.

De Heerweg is ongeveer 500km lang en de fietsroute loopt over kleine maar verharde wegen.
Voor meer informatie over Jutland kijk ook eens hier

Oostkustroute

 Route intro afbeelding kopie

Ontdek de achtertuin van Kopenhagen op de fiets

Deze route loopt door de achtertuin van Kopenhagen (Lolland-Falster en Møn) en wordt gekenmerkt door prachtige landhuizen in het landschap, de gezellige boerderijwinkels en Oostzeekust. De route van Tårs naar Rødby is het langste fietspad van Denemarken en heeft uitzicht over de Oostzee. Bezoek het prachtige natuurpark in de omgeving van Maribo en de stranden bij Marielyst. Langs de route vind je verschillende restaurantjes waar je heerlijk kunt eten. Het laatste stukje van deze route brengt je in de oude havenstad Stubbekøbing. En na het passeren van de pittoreske kliffen in Hæsnes en de prachtige bossen aldaar pak je de veerboot naar Bogø en Møn.

Vind meer info over de achtertuin van Kopenhagen hier

Westkustroute

 Route intro afbeelding kopie kopie

Fiets langs de kusstrook van de Noordzee

Volg de 560 km lange nationale route van de westkust van Jutland die loopt van Rubøl in het zuiden tot Skagen in het noorden. Geen andere nationale route in Denemarken is zo vol contrasten als de Westkustroute. In het zuiden vind je het rijke vlakke marslandschap en in het noorden de duinen. Ongeveer 70% van de route is op asfalt, maar er zijn ook lange stukken zand en grind.

Langs deze route bevinden zich ook 16 panorama-fietsroutes die je misschien wel de mooiste natuurgebieden van Denemarken laten ontdekken. Deze routes variëren in lengte van 18 tot 50 km en zijn heel geschikt als dagtocht. De routes hebben allemaal hun eigen thema variërend van natuur tot aan cultuurhistorische bezienswaardigheden.
Voor meer informatie over Jutland kijk ook eens hier

Berlijn - Kopenhagen

 Route intro afbeelding kopie kopie kopie

2 hoofdsteden en prachtige natuur

De fietsroute tussen Berlijn en Kopenhagen heeft vele culturele en natuurrijke highlights die je kunt ontdekken. De route is rond de 650km en leidt door o.a. door natuurparken en bossen over rustige goed fietsbare of onverharde fietspaden. Eindeloze uitzichten op ongerepte natuur

IKEWAYBERLIN

Twee pulserende Europese metropolen, 700 km fietsen en een korte zeereis over de Oostzee - de internationale fietsroute Berlijn-Kopenhagen verbindt de Duitser met de Deense hoofdstad, drie idyllische regio's en een heleboel vriendelijke mensen. Het biedt eindeloze uitzichten op de ongerepte natuur, veel mogelijkheden om te zwemmen en te genieten van het leven, om een paar verrassingen te ontdekken en om nieuwe ontdekkingen te doen. Globetrotters kunnen uitkijken naar een tiental dagen (of meer) van avonturen en ontdekkingen in Kopenhagen, Oost-Denemarken, Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg en Berlijn.

Ontdek Zuid-Seeland en Kopenhagen