Dagje uit Tips

Fietsroute

Fietsroute 327691 - Langs brink en es
46,61 km

Fietsroute 327691 | Drenthe |Westerbork | 46,61 km

Drenthe herbergt mooie natuurgebieden, maar ook verrassend veel historie. Deze route neemt je mee door oude dorpjes, uitgestrekte heidevelden en stille bossen. Plan gerust een hele dag in voor dit uitstapje.

Hart van Drenthe

De route neemt je ook mee door de Drentse natuur, een mozaïek van bossen, heidevelden en grillige beken. Je rijdt onder meer door het Hart van Drenthe, meer dan 5000 hectare aaneengesloten natuur waar je het gevoel krijgt door de wildernis te fietsen. In het Mantingerveld rij je door de heide en zie je stuifzandheuvels begroeid met jeneverbessen. Na deze lange dag kun je lekker bijtanken bij Snackpoint Westerbork.

Openluchtmuseum Orvelte
Als je in Drenthe bent, ontkom je er eigenlijk niet aan ook Orvelte te bezoeken. Dit bijna duizend jaar oude brinkdorpje scoort altijd hoog op lijstjes met mooiste dorpen van Nederland. Niet verwonderlijk, want het lijkt wel alsof je hier een sprong terug in de tijd maakt. In een aantal oude gebouwen toont men – soms tegen betaling – hoe bijvoorbeeld houtzagers, smeders en glasblazers in vroeger tijden leefden en werkten. Nog een voordeel van Orvelte: het is autovrij!

Wandelroute

Wandelroute 584982 - Wandelen door de omgeving van Zoutelande
9,18 km

Wandelroute 584982 | Zeeland |Veere | 9,18 km

Deze route neemt je mee door het afwisselende gebied tussen Zoutelande naar Biggekerke. Een heerlijke rustige wandeling, ideaal om even de spreekwoordelijke accu op te laden.

Schitterend panorama
De route begint in het buurtschap Groot Valkenisse. Je loopt de bossen in die aan de onderkant van de duinen liggen. Het is hier lekker fris en stil. Verderop klim je de duinen in. Het is even pittig, want de top ligt hier op zo’n zesendertig meter. Boven zie je dat je inspanning de moeite waard was: je hebt een schitterende panorama over de zee, Zoutelande en de polders van Walcheren.

Sfeervol Biggekerke
Na je klim heb je vast behoefte aan een terrasje met iets te drinken en iets lekkers. Dan kun je terecht bij Vakantiepark De Meerpaal: een uniek logeeradres. Na een tijdje door de polder gelopen te hebben, wandel je Biggekerke binnen. Rondom de veertiende-eeuwse dorpskerk zie je nog enkele mooie eeuwenoude huizen. Wat een leuk sfeertje! Net buiten het dorp kom je langs Brassers Molen, een opvallend witte korenmolen uit 1712.

Tips voor een dagje uit

Pauze tips

Hof ter Lucht

Bed & Breakfast

Hof ter Lucht

Bergstraat
9790 Wortegem-Petegem
Oost-Vlaanderen
bed

Landgoedhotel Woodbrooke

Hotel

Landgoedhotel Woodbrooke

Woodbrookersweg 1
7244RB Barchem
Gelderland
hotel

Veerhuis Heerewaarden

Restaurant

Veerhuis Heerewaarden

restaurant

De STOP

Fietscafe

De STOP "van Lozen"

Kanaalstraat 1
3950 Bocholt
Limburg
coffee