Dagje uit Tips

Fietsroute

Fietsroute 155554 - Door de bossen bij Roermond
45,85 km

Fietsroute 155554 | Limburg |Melick | 45,85 km

Net buiten Roermond is het heerlijk fietsen door de grensstreek met Duitsland. Deze route neemt je mee door De Meinweg en enkele bezienswaardige dorpjes.

Roerdalen
De route start bij Oetsjpanning de Meuleberg. Geniet hier van een koffie en iets lekkers, voordat je Roerdalen in fietst: een licht glooiende regio waar het landschap bestaat uit een mix van akkers, graslanden, beekdalen en bossen. Een regio ook die nog niet heel bekend is, ondanks dat het hier geweldig mooi fietsen is. Aan de Roer passeer je de Vlodroppermolen, een watermolen uit 1875.

Kasteel Hillenraad
Even later rij je de bossen in die aan de rand van De Meinweg liggen. In het bezoekerscentrum vind je volop informatie over dit nationaal park. In de aangrenzende bossen van de Luzenkamp rij je een stukje op de grens tussen Duitsland en Nederland. Kasteel Hillenraad is een vierkante waterburcht die oorspronkelijk uit de veertiende eeuw dateert. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog leidde Willem van Oranje de belegering van Roermond vanuit deze burcht. Het optrekje is privébezit.

Wandelroute

Wandelroute 777200 - Wandelen door het buitengebied van Roosendaal
10,44 km

Wandelroute 777200 | Noord-Brabant |Rucphen | 10,44 km

Net onder Roosendaal wandel je door een uitloper van de Rucphense Bossen. Ook kom je een stukje over Landgoed Visdonk.

Rucphense Bossen
Je start de route in het buurtschap Posthoorn. Langs akkers en weilanden loop je over een autoluw weggetje een uitloper van de Rucphense Bossen in. Je wandelt hier door een mix van geurige naaldbomen en schaduwrijke loofbomen. Hoe dieper je het bos in loopt, hoe stiller het wordt. Het zal je hier geen moeite kosten even terug te schakelen. Na een tijdje maken de bossen weer plaats voor landbouwgronden en zie je enkele mooie boerderijen.

Landgoed Visdonk
Aan de rand van Landgoed Visdonk kun je even een pauze houden. Neem bij Brasserie T-Huis plaats op het terras en geniet op je gemak van een koffie en iets lekkers. Over het zandpad loop je het bos van Visdonk in. Rechts kijk je uit over akkers en graslanden. Grote kans dat je hier een buizerd of wespendief door de lucht ziet scheren. Je loopt door buurtschap ’t Hoekse, waarna je weer de Rucphense Bossen in wandelt.

Tips voor een dagje uit

Pauze tips

Bed & Breakfast Erve Fakkert

Bed & Breakfast

Bed & Breakfast Erve Fakkert

Everlostraat 3
7596 MP Rossum
Overijssel
bed

Stadshotel Ootmarsum

Hotel

Stadshotel Ootmarsum

hotel

Bij Christoffel

Restaurant

Bij Christoffel

Veerweg 11A
5872 AG Broekhuizen
Limburg
restaurant

De Kas van Kaat Streek- en Biologische producten

Fietscafe

De Kas van Kaat Streek- en Biologische producten

Herfterlaan 2
8024 PJ Zwolle
Overijssel
coffee