Toerisme Ardennen logo

De Ardennen staan hoog op de lijst met prachtige gebieden die je niet mag missen als fiets- of wandelliefhebber. Als actieveling moet je hier gewoon een keertje naartoe om jezelf uit te dagen met pittige routes door de natuur heen. Ga op pad door de uitgestrekte bossen in België, Luxemburg en Frankrijk en dompel jezelf onder in de magie van de Ardennen. De avonturen liggen hier voor het oprapen middenin de natuur en onderweg kun je ook nog eens kennismaken met maar liefst drie landen. Trek er lekker op uit in de Ardennen en ontdek het allemaal zelf. Je komt zeker weten met de mooiste herinneringen terug!

Waar liggen de Ardennen?

De Ardennen liggen verspreid over het oosten van België, het noorden van Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. In totaal is dit gebied ruim 11.200 km² groot, dus er valt genoeg te ontdekken op je fiets of te voet. Dit bosrijke laaggebergte vormt de uitloper van het Rijnlands leisteenplateau en het wordt onderverdeeld in de Hoge en de Lage Ardennen. De Ardennen liggen dichtbij, ideaal voor een dagtripje naar de Ardennen of maak er een lekker weekendje weg van. Genieten maar!

Reis door de Ardennen en...

…verdwaal in de wonderschone natuur. De natuur bestaat hier uit eindeloze bossen, vol sprookjes en verhalen. Maar ook uit grote meren en wilde rivieren: rustgevend in de winter en verfrissend in de zomer.

…proef de traditionele keuken. De bekende gerookte hammen en andere vleeswaren, tientallen lokale biertjes die overal nog worden geschonken, de verschillende (geurende) kazen, de mooiste chocolaatjes en natuurlijk de welbekende wafels, je proeft het hier allemaal.

…beleef de leukste avonturen. Welke avonturier heeft nog nooit gedroomd van het ontdekken van een gebied te paard, te voet of op de fiets? De mooiste rotsen beklimmen en vanaf daar het beste uitzicht over de regio hebben? Dat kan in de Ardennen.

Laat je inspireren

De schoonheid van de natuur in de Ardennen is bijna niet te beschrijven in woorden. Ben je er nog niet over uit of deze bestemming iets voor jou is? Dan kan het filmpje hiernaast daar misschien verandering in brengen. Laat je meenemen naar de Ardennen voor een korte impressie van wat dit gevarieerde gebied allemaal te bieden heeft. Dan begint het vast vanzelf te kriebelen om hier ook op pad te gaan. Bekijk het filmpje hier.

Ontdek de mooiste en leukste plekjes van 

de Ardennen

Foto © FTLB-PWillems

De mooiste routes in

de Ardennen

Foto © FTPL-JM-Leonardweb