Namen is een gezellig stadje aan de rand van de Ardennen. De stad heeft een charmant centrum met historische panden, leuke winkeltjes en authentieke straatjes. In het midden van de stad vind je de Place du Marché aux Légumes met levendige terrassen. Maar Namen is niet alleen de naam van dit leuke stadje, maar ook de naam van een Belgische provincie aan de grens met Frankrijk. Het grootste gedeelte van de provincie is gelegen op het Condroz plateau.

Het Land van de Valleien

De provincie Namen wordt wel eens het Land van de Valleien genoemd. Je vindt er de mooiste valleien aan de rand van het Ardens Massief met weelderige bossen, mysterieuze grotten en sprookjesachtige kastelen. De vele kleine dorpjes die hier verspreid liggen houden hun eigen tradities en oude ambachten in stand. Breng een bezoekje aan een van deze dorpen en proef de gemoedelijke sfeer. Tussen Namen en Dinant kun je op avontuur op een railbike, een fiets die rijdt over een voormalige spoorweg. Verken de mooie vallei van Molignée op zo’n bijzondere fiets en laat je bijvoorbeeld naar de abdij van Maredsous meevoeren. Deze abdij is gebouwd in 1872 en wordt nog steeds volop gebruikt door monniken. De kasteeltuinen van Annevoie in deze provincie zijn ook de moeite van het bezoeken waard. Geniet van de schitterende watervallen, fonteinen en de invloeden van romantische barok. In deze streek fiets en wandel je vooral over Ravel-routes. Deze routes lopen over oude jaagpaden en spoorlijnen en ze zijn verboden voor gemotoriseerd verkeer. Hier kun je dus in alle rust genieten van de omgeving.

Brocantemarkt in Temploux

Een paar kilometer ten westen van de stad Namen vind je Temploux. In deze stad vindt elk jaar de grootste brocantemarkt van België plaats. Ieder jaar staat Temploux in augustus twee dagen lang vol met tweedehandsspullen. Een bijzondere markt om eens overheen te struinen.