De Ardennen lijken wel speciaal gemaakt voor fietsers en wandelaars. Je vindt er enorme uitgestrekte bossen, imposante heuvels, steile rotsformaties en snelstromende rivieren. Echte ongerepte natuur, zoals je die niet meer vaak tegenkomt. Actief eropuit gaan gaat bijna vanzelf in deze prachtige omgeving. De natuur roept je als het ware om op avontuur te gaan in de bossen of ontdek een van de authentieke dorpjes of steden in de Ardennen. De keuze uit fiets- en wandelroutes is hier enorm. Het maakt niet uit of je onervaren bent of juist heel veel wandelt of fietst, je vindt hier altijd wel een mooie route. Ga voor een route met pittige klimmetjes als je op zoek bent naar een uitdagende tocht en ga voor een lange route als je houdt van langeafstandswandelen of –fietsen.

Historische bezienswaardigheden

Naast de prachtige natuur barst het in de Ardennen ook van de historische bezienswaardigheden. Je vindt er oude kastelen, burchten, forten en grotten waar je een leuk uitstapje naar kunt maken. Ook kun je een bezoekje brengen aan een van de musea over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over De Slag om de Ardennen. Wil je de kinderen graag ook een leuk dagje uit bezorgen? Maak dan een tripje naar een van de wildparken of attractieparken in de Ardennen. Een dag vol plezier gegarandeerd.

Karaktervolle plaatsjes

Natuur mag dan dé trekpleister zijn van de Ardennen, maar de steden en dorpen in dit gebied zijn ook niet mis. Karaktervolle plaatsen als Luik en Namen geven de Ardennen sfeer. Hier kun je terecht voor een portie cultuur of een dagje winkelen. Eindig je dag hier gezellig met een drankje op een gezellig terras. De perfecte afsluiter van een leuke dag. Andere leuke plaatsen in de regio zijn La Roche-en-Ardenne met een bijzondere kasteelruïne, Dinant, Durbuy en Bouillon met een echte middeleeuwse burcht.