De provincie Luik ligt in het centrum van Europa in de buurt van Maastricht, Aken en Brussel. Door de mooie natuur van deze provincie kun je eindeloze fietstochten en wandelingen maken. Ben je nog niet ontspannen genoeg na een paar uurtjes in de natuur? Dan kun je altijd een bezoekje brengen aan het plaatsje Spa. Het beroemde bronwater komt hier vandaan en in de kuuroorden die hier liggen kun je tot rust komen in echt Spa water. Ook kun je een bezoekje brengen aan het Château des Thermes van Chaudfontaine. Je begrijpt wel waarom Luik wel eens de streek van de wellness wordt genoemd.

Bezienswaardigheden onder de grond

Luik heeft een enorme variëteit aan landschappen: de Hoge Venen, de Maasvallei en natuurlijk de Ardennen. In deze provincie gaan de hoger gelegen Ardennen over in de heuvelachtige Haspengouw. In Remouchamps kun je een rondleiding door een grot volgen. Je wordt in een bootje rondgevaren over de meanderende onderaardse rivier van 600 meter en kunt tegelijk de imposante grot bewonderen. Een andere ondergrondse bezienswaardigheid is de oude mijn in Blegny. Het is de enige steenkolenmijn in Europa waar je een rondleiding kunt krijgen. De rondleidingen worden gegeven door een oud-mijnwerker. Laat je door het onderaardse gangenstelsel leiden op zo’n 30 tot 60 meter onder de grond en dompel jezelf onder in het mijnwerkersverleden.

Sfeervol Luik

De hoofdstad van deze provincie heeft dezelfde naam als de provincie zelf. Het is een levendige stad vol evenementen. Denk bijvoorbeeld aan de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik en het Internationale Jazzfestival. De stad wordt omringd door steile, beboste heuvels en de Maas stroomt dwars door het centrum van Luik heen. Tel daar sfeervolle wijken bij op en je hebt een stad met bijzonder veel charme. Bekijk de bijzondere oude en nieuwe architectuur en geniet in het centrum van een hapje en een drankje.