Wallonië heeft veel verschillende kanten door de gevarieerde landschappen die er voorkomen. De Ardennen is het bekendste natuurgebied met uitgestrekte wouden die door de seizoenen heen prachtig verkleuren van groen naar geel, rood en oranje. Die wouden worden zo nu en dan afgewisseld door venen. Dit gebied is zo groot dat je er eindeloos kunt wandelen en fietsen. Er valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Vergeet ook zeker de flora en de fauna niet in de Ardennen. Dit stukje van België is namelijk heel geliefd bij wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en bevers. Een tochtje door de Ardennen is kortom een heel avontuur.

De vele gezichten van Wallonië

De Vallei van de Maas laat een totaal ander gezicht van Wallonië zien. Je vindt hier historische steden langs de Maas, maar ook tal van kastelen en burchten. Daar gaat je hart zeker harder van kloppen als je houdt van cultuur en historie. Neem een kijkje bij een van de vele kastelen en waan je even in lang vervlogen tijden. In sommige kastelen kun je een overnachting boeken om ultiem te kunnen genieten van deze mooie bouwwerken. Andere landschapstypen in Wallonië lopen uiteen van glooiende gebieden en valleien langs het water tot uitgestrekte landbouwgebieden en coulisselandschappen. Wat je ook zoekt, je vindt het in Wallonië.

Cultuur snuiven in gezellige stadjes

Lekker actief bezig zijn kan in Wallonië natuurlijk op de fiets of te voet, maar ook met een kajak, op een mountainbike of op een paard. Verder zijn de vele gezellige stadjes en dorpjes in Wallonië ook absoluut de moeite waard. Slenter door historische straatjes, bezoek musea, strijk neer op een terrasje om te genieten van streekgerechten en dompel jezelf even helemaal onder in de cultuur van Wallonië. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Luik? Beklim de Trappen van Van Bueren en trakteer jezelf daarna op een vers gebakken Luikse wafel. Andere leuke steden in Wallonië zijn onder andere Namen, Mons en Charleroi.


Wandel- en Fietsroutes

De leukste plekjes
Veves

Kasteel

Veves

Rue de Furfooz
5560 Houyet
Namen
0032-82-66 63 95

De Tuinen van Annevoie

Tuin

De Tuinen van Annevoie

Jardins d'Annevoie 37A
5537 Annevoie
Namen
+32 (0)82 67 97 97

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Museum

Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Place aux foires 25
6940 Durbuy
Luxemburg
+32 (0)86 21 24 28
info@durbuyinfo.be

Genietmomenten
onderweg
Landal Village l’Eau d’Heure

Vakantiepark

Landal Village l’Eau d’Heure


Floreal Camping La Roche en Ardenne

Camping

Floreal Camping La Roche en Ardenne

Route de Houffalige 18
6980 La Roche-en-Ardenne
Luxemburg
+32 (0)84 21 94 67
nicole.bruyere@florealgroup.be
camping

Hotel/Restaurant Jean de Bohême

Hotel

Hotel/Restaurant Jean de Bohême

hotel

Maison du Tourisme van Marche & Nassogne

Bezoekerscentrum

Maison du Tourisme van Marche & Nassogne

Place de l'Etang 15
6900 Marche-en-Famenne
Luxemburg
+32 (0)84 34 53 27
infotourisme@marche.be