Wallonië heeft veel verschillende kanten door de gevarieerde landschappen die er voorkomen. De Ardennen is het bekendste natuurgebied met uitgestrekte wouden die door de seizoenen heen prachtig verkleuren van groen naar geel, rood en oranje. Die wouden worden zo nu en dan afgewisseld door venen. Dit gebied is zo groot dat je er eindeloos kunt wandelen en fietsen. Er valt altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Vergeet ook zeker de flora en de fauna niet in de Ardennen. Dit stukje van België is namelijk heel geliefd bij wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en bevers. Een tochtje door de Ardennen is kortom een heel avontuur.

De vele gezichten van Wallonië

De Vallei van de Maas laat een totaal ander gezicht van Wallonië zien. Je vindt hier historische steden langs de Maas, maar ook tal van kastelen en burchten. Daar gaat je hart zeker harder van kloppen als je houdt van cultuur en historie. Neem een kijkje bij een van de vele kastelen en waan je even in lang vervlogen tijden. In sommige kastelen kun je een overnachting boeken om ultiem te kunnen genieten van deze mooie bouwwerken. Andere landschapstypen in Wallonië lopen uiteen van glooiende gebieden en valleien langs het water tot uitgestrekte landbouwgebieden en coulisselandschappen. Wat je ook zoekt, je vindt het in Wallonië.

Cultuur snuiven in gezellige stadjes

Lekker actief bezig zijn kan in Wallonië natuurlijk op de fiets of te voet, maar ook met een kajak, op een mountainbike of op een paard. Verder zijn de vele gezellige stadjes en dorpjes in Wallonië ook absoluut de moeite waard. Slenter door historische straatjes, bezoek musea, strijk neer op een terrasje om te genieten van streekgerechten en dompel jezelf even helemaal onder in de cultuur van Wallonië. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Luik? Beklim de Trappen van Van Bueren en trakteer jezelf daarna op een vers gebakken Luikse wafel. Andere leuke steden in Wallonië zijn onder andere Namen, Mons en Charleroi.

De leukste plekjes
Wéris, een 'duivels' mooi dorpje

Museum

Wéris, een 'duivels' mooi dorpje

Plein Place Arsène Soreil 7
6940 Durbuy
Luxemburg
+32 (0)86 21 02 19
megalithes.musee@belgacom.net

Gaasbeek

Kasteel

Gaasbeek

Onderstraat
1750 Lennik
Vlaams-Brabant
02 531 01 30

Fosteau

Kasteel

Fosteau

Rue Maurice Seutin
6530 Thuin
Henegouwen
071/59.23.44

Genietmomenten
onderweg
Gite La Petite Grange

Hotel

Gite La Petite Grange

Bois des Moines 76a
5680 Gimnée
Namen
0032 (0)82 67 72 27
gillainrobert@skynet.be
hotel

Gite L’Hélianthème

Hotel

Gite L’Hélianthème

Rue des lavandières 1
5670 Vierves-sur-Viroin
Namen
0032 (0)60 39 02 81
hotel

Centraal Station van Luik (Liège-Guillemins)

Treinstation

Centraal Station van Luik (Liège-Guillemins)

Place des Guillemins 2
4000 Luik
Luik

Toeristische Dienst van la Roche-en-Ardenne

Bezienswaardigheid

Toeristische Dienst van la Roche-en-Ardenne

Place du Marché 15
6980 La Roche-en-Ardenne
Luxemburg
+32 (0)84 36 77 36
info@la-roche-tourisme.com