Westtoer logo
De regio Westtoer is een prachtig deel van Vlaanderen dat zich goed leent voor tal van fiets- en wandeltochten. Spring op je fiets of trek je wandelschoenen en ga er lekker op uit om kennis te maken met de prachtige natuurgebieden, de gezellige steden en dorpen én het culturele erfgoed in dit gebied. Geniet hier van eindeloos lijkende stranden aan de kust, groene gebieden met bossen en polders iets verder verwijderd van zee én de mooiste bezienswaardigheden. Verder kun je hier ook prima uitgebreide pauzes inlassen op een terras of bij een restaurant om te proeven van alle streekproducten.

Waar ligt Westtoer?

Westtoer beslaat de gehele Belgische kustprovincie West-Vlaanderen. Deze regio is gelegen tussen Zeeuws-Vlaanderen en Frankrijk en verder grenst het aan Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Het grootste gedeelte van deze regio bestaat uit kilometers lange zandstranden aan zee en duinen, maar iets meer landinwaarts vind je een vlak polderlandschap dat wordt afgewisseld door gebieden met iets meer reliëf. Verder liggen er ook verschillende gezellige steden in de regio Westtoer. Denk bijvoorbeeld aan Kortrijk, Roeselare, de bekende badplaats Oostende en het prachtige Brugge. Vanuit Nederland rijd je binnen een mum van tijd naar deze leuke plaatsen. Zo is het vanuit Utrecht ongeveer 3 uur rijden tot Brugge en Zeeland ligt al helemaal op steenworp afstand van de regio Westtoer. Deze regio leent zich dus niet alleen voor een weekendje weg, maar ook voor een leuke dagtrip.


Kies je favoriete decor?

Er is ontzettend veel keuze op het gebied van landschappen in de regio Westtoer. Iedere streek in deze regio heeft haar eigen unieke decor dat zich goed leent voor een mooie wandeling of een fietstocht. Maak kennis met de vier verschillende streken in West-Vlaanderen, kies jouw favoriet uit en verdiep je verder in alle moois dat hier te zien is.

1. Brugse Ommeland

Het Brugse Ommeland is een groene gordel rondom de stad Brugge. Je kunt hier genieten van polders die zijn gewonnen op de zee en weelderige bossen die je goed kunt verkennen per fiets of te voet. Naast natuurpracht vind je hier ook eeuwenoude kastelen en abdijen die je kunt bewonderen.

2. De Kust

Lekker uitwaaien aan zee en fietsen of wandelen door de duinen, daarvoor zit je goed bij de Belgische Kust. Geniet van het uitzicht op de rollende golven van zee en maak wat tijd vrij om onderweg te proeven van alle lekkere gerechten die zo typisch zijn voor deze streek.

3. De Leiestreek

Deze streek wordt gekenmerkt door de rivier de Leie die dwars door het landschap heen kronkelt. Over de paadjes langs het water kun je heerlijk wandelen of fietsen, maar je vindt ook tal van gezellige terrasjes aan de waterkant waar je lekker neer kunt ploffen voor een hapje en een drankje.

4. Westhoek

Ga op pad in de Westhoek en ontdek het afwisselende landschap dat bestaat uit beboste heuvelruggen, polders, landbouwgebieden en duinen. Midden in die landschappen vind je gezellige Vlaamse dorpjes met cafés waar je terecht kunt voor een lekker Belgisch biertje. Maak kennis met het gemoedelijke leven in deze streek.