Westhoek logo
De Westhoek heeft een gevarieerd landschap. Zo vind je hier beboste heuvelruggen die worden afgewisseld door polders, landbouwgebieden en uitgestrekte duingebieden. Dwars door dit landschap stroomt de rivier de IJzer. Je bent dus niet snel uitgekeken als je door deze regio wandelt of fietst. Maak een fietstocht of een wandeling door deze regio en maak kennis met het mooie landschap en de authentieke Vlaamse dorpjes. Je vindt hier overal gezellige cafeetjes waar je terecht kan voor een heerlijk Westhoek biertje of Heuvellandse wijn. Vlaamser kan het bijna niet. Wandelen of fietsen kost niet veel moeite in deze regio, want het landschap is er vrij vlak. Hoe meer je richting de Franse grens gaat, hoe heuvelachtiger het landschap wordt. Af en toe kom je een pittig klimmetje tegen, maar die klimmetjes duren nooit lang. Ervaar het zelf eens!foto1
foto 2

Ga eropuit in de Westhoek

Pak je fiets of je wandeluitrusting erbij en maak eens een tochtje door de Westhoek. Onderweg kom je het ene lieflijke dorpje na het andere tegen waar je eventjes kunt pauzeren.
Couleur Locale

De Westhoek staat bekend om de vele volkscafeetjes en de bruine kroegen die je in ieder dorpje terugvindt. Tel daar de vele authentieke gebruiken uit deze streek, de overheerlijke streekproducten en de kleinschalige steden bij op en dan snap je dat er een fijne ongedwongen sfeer hangt in de Westhoek. Je vindt hier niet alleen brouwerijen waar de lekkerste bieren vandaan komen, maar ook glooiende wijnvelden. Voor ieder wat wils. Maak kennis met de pracht en de lekkere streekproducten van deze regio met een mooie fietsroute.

Fietsroute 558916 - Bierfietsroute door Poperinge, Vleteren en Ieper
46,91 km

Bierfietsroute door Poperinge, Vleteren en Ieper

Fietsroute 558916 | Vlaanderen | Poperinge | 46,91 km

Gezellige dorpjes en steden met volkscafés waar het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan, glooiende wijnheuvels, boeiende oorlogsmonumenten en mooie groene gebieden, je vindt het allemaal in de Westhoek in West-Vlaanderen. Deze route neemt je vanuit Poperinge mee op een prachtige tocht.

Abdijdier uit de Sint Sixtus Abdij
Het startpunt van deze route ligt in Poperinge. Van hieruit fiets je een rustig gebied in vol uitgestrekte weilanden, hoppevelden, akkers en hier en daar een klein bosgebied. Geniet hier van de rust en de ruimte en neem een kijkje bij de verschillende bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Na ruim 6 kilometer fietsen kom je aan bij de Sint Sixtus Abdij. Deze abdij staat voornamelijk bekend om het trappistenbier dat er wordt gebrouwen. In de abdijwinkel kun je terecht voor abdijbier, maar dan moet je het bier wel van tevoren online reserveren. Vervolgens fiets je verder naar Ieper door een uitgestrekt buitengebied.

Musea in Poperinge
In Ieper kun je een kijkje nemen bij het oorlogsmonument de Menenpoort en Brouwerij De Kazematten. Vanuit Ieper fiets je weer terug naar Poperinge. Daar vind je aan het einde van de route het Hopmuseum en het Talbot House, een museum waar je meer te weten komt over het leven ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

Hopmuseum Poperinge

In Poperinge wordt maar liefst driekwart van de nationale hopoogst verbouwd. Het is dan ook niet gek dat deze stad ook wel de hoppestad wordt genoemd. Neem een kijkje in dit museum om meer te weten te komen over de biertraditie van Poperinge. Van het aanleggen van hopplantages tot de teelt van hop en alle gevolgen die de opkomst van deze industrie had, het komt allemaal aan bod in het museum. www.hopmuseum.be


Tijd voor een rustmomentje

Op zoek naar een gezellig terrasje, een sfeervol restaurant met lekkere maaltijden of een overnachtingsmogelijkheid om lekker uit te rusten na een actieve dag? Zoek dan niet verder. Wij hebben de leukste plekjes namelijk voor je verzameld.