Toerisme Vlaams-Brabant logo

Laat je verleiden door de Groene Gordel

De Groene Gordel omhelst hoofdstad Brussel als een rasechte verleidster. In de statige kasteelparken en historische tuinen waan je je meteen prins of prinses, en de sierlijke, uitgestrekte bossen zijn een echt paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters. Hier en daar kijkt een stoer Brabants trekpaard je minzaam aan vanuit zijn weide. Dorst gekregen? Een frisgetapte geuze is de beste dorstlesser!

Proef het Hageland

In het Hageland zijn alle seizoenen top! Fruitbloesems fleuren je lentefietstocht op. ’s Zomers rockt het stevig op de festivalweide van Werchter. En niets beters dan een herfstwandeling tussen de wijnranken met een glaasje Hagelandse wijn. In de sneeuw is het Kasteel van Horst echt een plaatje. Stille dorpen wisselen af met zes charmante provinciestadjes vol geschiedenis.


Het nieuwe Leuven

Leuven is een stad die je beleeft. Het is een bierstad, een historische stad, een studentenstad. Dat ontdek je niet door zoveel mogelijk dingen te bezoeken, maar vooral door rond te kuieren en sfeer te snuiven. De gezelligheid van het compacte en authentieke Leuven is moeilijk te evenaren. Vraag dat maar aan de cultuurliefhebbers en shoppers die deze stad in hun hartje gesloten hebben.


Fietsroutes
in Vlaams-Brabant

Haal je fiets tevoorschijn en ontdek al het moois dat Vlaams-Brabant te bieden heeft.
Wij hebben de mooiste routes hieronder voor je verzameld zodat je lekker op pad kunt gaan. Uitzoeken maar.

De hoogtepunten

van Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant barst het van de mooie plekjes die je niet mag missen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onderstaande highlights?
Bewonder al deze bezienswaardigheden met eigen ogen. 


Probeer deze routes eens

Zie je door de bomen het bos niet meer met alle bovenstaande tips? Proef dan eens van Vlaams-Brabant met deze wandel- of fietsroute. Dat zal beslist naar meer smaken. Veel plezier.
      
Kaart van route 541075 - Ontdek Opdorp en het Lippelobos
Ontdek Opdorp en het Lippelobos
  • Vlaams-Brabant
  • Londerzeel
  • 10,03 km
  • Wandelroute 541075
Bekijk de route