Ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Gent vind je de Vlaamse Ardennen. Verwacht hier geen eindeloze vlaktes, maar beboste heuvels en diepe dalen. Deze regio is zeer geliefd bij wielrenliefhebbers en dat is natuurlijk niet gek. Een fietstochtje in de Vlaamse Ardennen is dan ook vooral aan te raden aan sportievelingen en ervaren fietsers, al kom je met een e-bike met een goede accu ook al een heel eind. Ook wandelen is een echte uitdaging in de Vlaamse Ardennen. Het is even afzien als je een pittige heuvel aan het beklimmen bent, maar de uitzichten die je ervoor terugkrijgt zijn onbetaalbaar. In de Vlaamse Ardennen vind je verschillende mooie natuurgebieden zoals het kluisbos. Dit is het grootste bos van de Vlaamse Ardennen van zo’n 300 hectare groot. De top van het kluisbos ligt op maar liefst 141 meter hoogte. Durf jij de klim aan? 
 
foto1
foto 2

Wandelwalhalla

Het wandelwalhalla is de naam voor het wandelparadijs dat de Vlaamse Ardennen vormen. Je vindt hier een netwerk van maar liefst 850 kilometer aaneengesloten wandelpaden. Met dit netwerk kun je perfect je eigen traject uitstippelen of onderweg voor een ander stukje route kiezen. Waar twee of meerdere trajecten elkaar kruisen, vind je een genummerd knooppunt. De knooppunten worden onderweg aangeduid met rood-witte bordjes en je vindt dezelfde nummers ook terug op je wandelkaart. Zo maak je snel je eigen routes en volg je makkelijk het juiste pad. Onderweg valt er heel wat te beleven. Laat je hier inspireren door boeiende heldentochten en ontdek de nieuwe wandellussen. Dat zijn korte lusvormige wandelingen die je laten proeven van het wandelwalhalla en iedereen de kans bieden om de streek te verkennen op een leuke manier.

Plan je wandeling


Tijd voor een rustmomentje

Op zoek naar een gezellig terrasje, een sfeervol restaurant met lekkere maaltijden of een overnachtingsmogelijkheid om lekker uit te rusten na een actieve dag? Zoek dan niet verder. Wij hebben de leukste plekjes namelijk voor je verzameld.