Limburg heeft heel veel moois in petto voor fietsers en wandelaars. Gezellige dorpjes in de groene Maasvallei, de kronkelde Maas met prachtige uiterwaarden, uitgestrekte akkervelden en boomgaarden in de fruitstreek Haspengouw en Voer, de prachtige bossen van de Lage Kempen en de bijzondere heidegebieden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Je vindt het hier allemaal. De helft van de provincie wordt in beslag genomen door de Kempen, dus aan natuur is er in Limburg geen gebrek. In de Kempen heerst een weldadige stilte die je tegenwoordig nog maar weinig tegenkomt. In dit natuurgebied kun je heerlijk tot rust komen. Zandvlaktes worden hier afgewisseld met uitgestrekte bossen, kabbelende beekjes, diepe vennen en heldere meren.

Limburgse specialiteiten

De provincie heeft ook een boeiend mijnverleden. Breng eens een bezoekje aan het Vlaams Mijnmuseum in Beringen als je meer te weten wilt komen over de mijnen. In het landschap van Limburg zie je nog verschillende overblijfselen van de mijnen van vroeger. Sommige mijnen hebben een nieuwe functie gekregen, andere mijnen zijn voorgoed gesloten. Limburg staat ook bekend om de culinaire specialiteiten zoals Limburgse vlaai, Limburgse kaas en allerlei andere streekproducten. Voor culinair genot ben je dus aan het juiste adres in Limburg. 


Cultuursnuiven in Hasselt

Je hoeft niet bang te zijn dat je als cultuurliefhebber niets te zoeken hebt in Limburg. Tussen Hasselt en Genk vind je bijvoorbeeld het domein Bokrijk met een openluchtmuseum, een grote speeltuin en een kinderboerderij. Ook in Hasselt, de hoofdstad van de provincie Limburg is het goed toeven voor cultuurliefhebbers. De stad bestaat uit een mengeling van leuke winkelstraten, historische gebouwen en oude marktpleinen en werd uitgeroepen tot gezelligste stad van Vlaanderen. Ga de sfeer proeven op een leuk terrasje of bezoek het Nationaal Jenevermuseum of het Modemuseum. De Japanse Tuin, de abdij van Herkenrode, het Stadsmus en de Sint-Quintinuskathedraal behoren ook tot de bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.


Fietsroutes in Limburg


Misschien is dit ook iets voor jou?