Visit Mechelen logo
Aan boeiende eeuwenoude verhalen geen gebrek in de bruisende stad Mechelen. De levendige binnenstad van Mechelen heeft namelijk een rijke historie die het ontdekken waard is. Geniet van het werelderfgoed en de andere prachtige ouderwetse panden in de stad, verken de groene parken en kabbelende rivieren rondom het stadscentrum of ga op de bourgondische tour en proef een overheerlijk biertje naar oud recept bij bierbrouwerij het Anker. Dit is een van de oudste bierbrouwerijen van België en het is gelegen op het bekende Groot Begijnhof van Mechelen. Een echte must-see!

Waar ligt Mechelen?

Mechelen ligt in Vlaanderen, op zo’n twee uurtjes rijden vanaf Utrecht. Je bent er dus binnen een mum van tijd, maar je krijgt er wel meteen dat fijne vakantiegevoel. De stad ligt op ongeveer een half uur rijden vanaf Brussel en verder liggen de kunststeden Antwerpen en Leuven in de buurt van Mechelen.

Je kunt hier makkelijk naartoe rijden voor een dagtripje, maar je kunt er natuurlijk ook een gezellig weekendje weg van maken of een langere vakantie. In Mechelen valt er in ieder geval genoeg te doen om je dagenlang te vermaken. Overnachten kan in het sfeervolle hotel van bierbrouwerij Het Anker. Geniet overdag van alle moois in Mechelen en kom ’s avonds heerlijk tot rust in een van de comfortabele kamers van het hotel.


Te voet of per fiets door kunststad Mechelen

Lekker wandelen door het centrum van Mechelen en genieten van alle mooie bezienswaardigheden of een fietstocht maken door het groene buitengebied van de stad, het is allebei even leuk. Wij hebben de mooiste fiets- en wandelroutes voor je verzameld.


De onontdekte verhalen van Mechelen

Een tochtje door Mechelen wordt nog leuker als je de eeuwenoude verhalen kent die bij de stad horen. Pas dan kun je je echt mee laten nemen naar lang vervlogen tijden terwijl je op de fiets zit of rondwandelt. Verdiep je in de geschiedenis van Mechelen met de twee onderstaande artikelen en ga daarna op pad om alle mooie plekjes met eigen ogen te zien.

Bier in vrouwenhanden
Bier is iets voor mannen, of toch niet? In Mechelen is de biertraditie al eeuwenlang verbonden met vrouwen. Lees dit artikel en kom meer te weten over de invloed van vrouwen op de Mechelse biertraditie en de geschiedenis van de stad.
 
Mensenrechten
Wil je meer te weten komen over de zwarte bladzijden in de geschiedenis van de stad Mechelen? Lees dat dit artikel en neem daarna een kijkje bij alle bezienswaardigheden die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, de heksenprocessen en nog veel meer boeiende gebeurtenissen.
 


Beleef Mechelen met al je zintuigen

Mechelen heeft zoveel mooie bezienswaardigheden, dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor je verzameld die je echt niet mag missen.


Top 10

Top 10

Maak een stadswandeling in Mechelen en vergaap je aan alle moois dat hier te vinden is.
 
Unesco Werelderfgoed

Unesco Werelderfgoed

In Mechelen vind je maar lief 5 werelderfgoederen. Lees meer over deze boeiende bezienswaardigheden.
 
Historische Kerken

Historische Kerken

In Mechelen vind je niet één, niet twee, maar acht historische kerken. Allemaal op loopafstand van elkaar.
 
Straten en pleinen

Straten en pleinen

Lekker slenteren door de straten van Mechelen en neerstrijken op een gezellig pleintje voor een lekker hapje en een drankje. Dat klinkt heerlijk, toch?

Misschien ook interessant voor je?