Noordertuin van Antwerpen logo
Soms is niets lekkerder dan de drukte van steden ontvluchten om je terug te trekken in een rustig natuurgebied. In de omgeving van het gezellige Antwerpen kan dat in de Noordertuin van Antwerpen. Dit verrassend mooie stukje natuur ligt, niet zo verbazingwekkend, ten noorden van Antwerpen. Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen door uitgestrekte landschappen met prachtige bossen en heidevelden die elkaar afwisselen. Tussen het groen verscholen liggen bijzondere forten uit de Eerste Wereldoorlog en verder kun je er meer te weten komen over het rijke turfverleden van dit gebied én lekkere streekproducten zoals Belgische bieren proeven. Haal maar snel je fiets of je wandelschoenen tevoorschijn en ontdek de Noordertuin van Antwerpen.

Waar ligt de Noordertuin van Antwerpen?

De Noordertuin van Antwerpen bestaat uit het groene natuurgebied ten noorden van Antwerpen. De zeven gemeentes in dit gebied vormen als het ware een rustgevende tuin onder de rook van het bruisende en drukke Antwerpen. Dit groene buitengebied vlakbij de Nederlandse grens maakt deel uit van de Antwerpse Kempen. Vanuit Utrecht bevind je je binnen ongeveer 1.5 uur rijden in de Noordertuin van Antwerpen en vanuit Zeeland en Noord-Brabant ben je er nog een stuk sneller. Ook de grote steden Gent en Brussel liggen op ongeveer 1.5 uur rijden. Laat je dus niet tegenhouden door de afstand om dit gebied te verkennen. De Noordertuin van Antwerpen leent zich goed voor een ontspannend dagje uit, maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijk weekendje weg of een langere vakantie van maken.

Onthaasten en genieten in het groen

In de Noordertuin van Antwerpen vind je verschillende prachtige natuurgebieden, waaronder twee groene parken. Maak een tochtje door deze gebieden en geniet van de verschillende kleuren groen die je hier tegenkomt. Even rustig aan doen, onthaasten, de frisse geur van het bos inademen en dan ben je voordat je het weet volledig ontspannen. Wil je meer weten over alle natuurgebieden die je hier vindt? Kijk dan op de website van de Noordertuin.

De 7 delen van de Noordertuin

Zeven verschillende gemeentes ten noorden van Antwerpen vormen samen de Noordertuin. Al deze gemeentes hebben hun eigen karakteristieke eigenschappen die de moeite van het ontdekken waard zijn. Ga lekker op pad door al deze gebieden en leer alle gezichten van het groene gebied ten noorden van Antwerpen kennen.

Actief op pad door de tuin van Antwerpen

Er is geen betere manier om de Noordertuin van Antwerpen te verkennen dan per fiets of te voet. Ga lekker actief op pad en ontdek de mooiste plekjes op steenworp afstand van de grote stad. Van gezellige dorpjes tot stille natuurgebieden, je vindt het hier allemaal.


Artikelen

Lees onze nieuwste, populairste artikelen over de Kempen en laat je inspireren om lekker op pad te gaan.