De provincie Antwerpen grenst aan de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Wandel of fiets door dit grensgebied en geniet van de beste kanten van Nederland én België. Of trek wat dieper België in en bezoek de stad Antwerpen en de mooie natuurgebieden in de omgeving.


Gevarieerde natuur

Allerlei dieren in het wild aanschouwen, een bijzondere ontmoeting met een schaapsherder of het water oversteken op een veer met een vriendelijke veerman. Het is maar een greep uit alle bijzondere dingen die je mee zult maken als je de provincie Antwerpen te voet of te fiets gaat verkennen. Je vindt hier verschillende prachtige natuurgebieden zoals de Antwerpse Kempen en het groene gebied in de omgeving van Zilvermeer de Mol. Weidse heidevlakten, dichte bossen en graslandschappen. Je komt het allemaal tegen in Antwerpen. Loop je het liefste langs het water? Zoek dan een route in het Scheldeland uit over de paden langs de Schelde. De hoogteverschillen in Antwerpen kunnen een fietstocht of wandeling best pittig maken. Het hoogste punt van de provincie is gelegen in de Putse op 51.60 meter en het laagste punt is gelegen in de vallei van de Grote Nete nabij Lier op 4 meter.

Belgische gezelligheid

Een stadswandeling of fietstocht door de stad Antwerpen of een van de charmante stadjes als Lier, Turnhout en Hoogstraten behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Bekijk historische bezienswaardigheden of breng een bezoekje aan een interessant museum. In Antwerpen staat het bol van de musea, dus je zult zeker iets naar jouw smaak vinden. Geniet je liever van de sfeer van Antwerpen op een gezellig terrasje met een lekker Belgisch biertje? Dat kan ook. We hebben de leukste terrasjes, maar ook sfeervolle restaurants en de mooiste hotels voor je uitgezocht. Alles wat je nodig hebt voor een leuk dagje uit, een weekendje weg of een langere vakantie.


Misschien is dit ook iets voor jou?