Fietsen of wandelen door een glooiend heuvellandschap, door prachtig bloeiende heidevelden, langs de kust of door uitgestrekte bosgebieden. Het kan allemaal in Vlaanderen. De natuurgebieden variëren van de vlakke Antwerpse Kempen tot de Ardennen vol ongerepte bossen. Naast de prachtige natuur heeft Vlaanderen je ook veel te bieden op cultureel vlak. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Mechelen, Aalst, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Oostende of Genk. Deze charmante steden hebben allemaal hun eigen karakter. Het enige wat voor alle steden geldt is dat het leven er gemoedelijk en gezellig is. 

Van kustgebied tot heide

In West-Vlaanderen en de regio Westtour geniet je van een wandeling door de duinen en het uitzicht op de zee. Op warme dagen kun je er heerlijk afkoelen en misschien zelfs een duik nemen in de zee. Op gure winterdagen is de woeste zee een prachtig gezicht. Je maakt hier kennis met het Brugse Ommelandde Kustde Leiestreek en Westhoek. In Limburg kun je het eerste nationale park van Vlaanderen verkennen: de Hoge Kempen. Dennenbossen worden hier afgewisseld met heidevelden en grote waterplassen. Een bijzonder decor voor een wandeling of een fietstocht. Al blijven de Ardennen natuurlijk wel hét paradijs voor fietsers en wandelaars in Vlaanderen. De mogelijkheden in de Ardennen zijn ongekend. Verken de imposante bossen en rots hellingen of maak een uitstapje naar een historisch kasteel, een wildpark of een attractiepark. De routes in Vlaanderen bestaan voor een groot deel uit oude jaagpaden en sommige routes nemen je mee over oude spoorwegbeddingen. Gemotoriseerde voertuigen zijn hier niet toegestaan. Zo kun je in alle rust wandelen en fietsen zonder dat je door ander verkeer op de weg wordt gehinderd. 

Smakelijk genieten

Culinair genot hoort natuurlijk ook bij een geslaagd dagje uit, weekendje weg of een vakantie. In Vlaanderen hoef je niet lang te zoeken voor lekkere hapjes en drankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van ambachtelijke pralines, een puntzak Belgische frieten of een Belgisch speciaalbiertje? Alvast smakelijk!


Misschien is dit ook iets voor jou?