Fietsen of wandelen door een glooiend heuvellandschap, door prachtig bloeiende heidevelden, langs de kust of door uitgestrekte bosgebieden. Het kan allemaal in Vlaanderen. De natuurgebieden variëren van de vlakke Antwerpse Kempen tot de Ardennen vol ongerepte bossen. Naast de prachtige natuur heeft Vlaanderen je ook veel te bieden op cultureel vlak. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Mechelen, Aalst, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Oostende of Genk. Deze charmante steden hebben allemaal hun eigen karakter. Het enige wat voor alle steden geldt is dat het leven er gemoedelijk en gezellig is. 

Van kustgebied tot heide

In West-Vlaanderen geniet je van een wandeling door de duinen en het uitzicht op de zee. Op warme dagen kun je er heerlijk afkoelen en misschien zelfs een duik nemen in de zee. Op gure winterdagen is de woeste zee een prachtig gezicht. In Limburg kun je het eerste nationale park van Vlaanderen verkennen: de Hoge Kempen. Dennenbossen worden hier afgewisseld met heidevelden en grote waterplassen. Een bijzonder decor voor een wandeling of een fietstocht. Al blijven de Ardennen natuurlijk wel hét paradijs voor fietsers en wandelaars in Vlaanderen. De mogelijkheden in de Ardennen zijn ongekend. Verken de imposante bossen en rots hellingen of maak een uitstapje naar een historisch kasteel, een wildpark of een attractiepark. De routes in Vlaanderen bestaan voor een groot deel uit oude jaagpaden en sommige routes nemen je mee over oude spoorwegbeddingen. Gemotoriseerde voertuigen zijn hier niet toegestaan. Zo kun je in alle rust wandelen en fietsen zonder dat je door ander verkeer op de weg wordt gehinderd. 

Smakelijk genieten

Culinair genot hoort natuurlijk ook bij een geslaagd dagje uit, weekendje weg of een vakantie. In Vlaanderen hoef je niet lang te zoeken voor lekkere hapjes en drankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van ambachtelijke pralines, een puntzak Belgische frieten of een Belgisch speciaalbiertje? Alvast smakelijk!

De leukste plekjes
Chateau de la Motte

Kasteel

Chateau de la Motte

Helshovenstraat
3800 Sint-Truiden
Limburg
+32 11 48 10 86

Pompgebouw Bossuit

Toeristische bezienswaardigheid

Pompgebouw Bossuit

Doorniksesteenweg 402
8580 Avelgem
West-Vlaanderen

Seneffe

Kasteel

Seneffe

Rue F. Plasman
7180 Seneffe
Henegouwen
064 55 69 13

Genietmomenten
onderweg
Landal Village l’Eau d’Heure

Vakantiepark

Landal Village l’Eau d’Heure


Hostellerie Dispa>

Hotel

Hostellerie Dispa

Rue du Jardinet 7
5650 Walcourt
Namen
0032 (0)71 61 14 23
hotel

Les Jardins de la Molignee>

Hotel

Les Jardins de la Molignee

Rue de la Molignée 1
5537 Anhée
Namen
+33 (0)82 61 33 75
hotel

Gite L’Hélianthème

Hotel

Gite L’Hélianthème

Rue des lavandières 1
5670 Vierves-sur-Viroin
Namen
0032 (0)60 39 02 81
hotel