België

België is een heerlijke bestemming voor een fietsvakantie, maar ook wandelaars kunnen hier goed uit de voeten. De variatie hier is ongekend, van de vlakke Antwerpse Kempen met zijn mooie plaatsjes en rivieren, tot de ruige Ardennen en de prachtige kust van West-Vlaanderen. Een lekker lange wandeling door uitgestrekte bossen, met onderweg leuke haltes als een trappistenabdij of een kasteel: je vindt het in België. Zoek je liever de stad op, om een terrasje en museumpje mee te pikken? Ook dan is België the place to be. Heb je meer zin in een fietstocht langs de pittoreske dorpjes van een mooi rivierlandschap, dan ben je hier ook aan het goede adres. En je bent in een mum van tijd op pad: neem een van onze routes mee, of stippelen er zelf eentje uit met de routeplanner. Veel plezier - en proost alvast!

De nieuwste
fietsroutes in België
Kijk hier voor de nieuwste routes. Hier vind je de crème de la crème: door onszelf geschreven fietsroutes met een uitgebreide beschrijving en foto. Dankzij onze insiders vind je bij iedere route een tip voor de leukste restaurants en cafés, perfect om even een terrasje te pikken tijdens je fietstocht. Met deze routes ben je verzekerd van een fantastisch dagje uit.
De leukste
wandelingen in België

De mooiste wandelroutes vind je hier. Dit zijn de wandelingen die we zelf hebben uitgezet met,  zoals je van ons gewend bent, altijd een uitgebreide beschrijving en foto. En we weten natuurlijk ook de leukste cafés en restaurants te vinden om even uit te puffen, als het even kan met een mooi terras. Ga je met onze routes op pad, dan weet je zeker dat je een heerlijk dagje uit beleeft!

Fietsknooppunten
in België

Wist je dat het fietsknooppuntensysteem een Belgische uitvinding is? Nederland sluit hier naadloos op aan, zodat je heerlijk grenzeloos kunt fietsen! Naast het fietsknooppuntennetwerk vind je nu in België op steeds meer plaatsen zo’n zelfde systeem voor wandelaars. Houd deze site in de gaten, want achter de schermen zijn we al druk bezig met het uitstippelen van leuke routes met het wandelnetwerk. Want de mooiste knooppuntenroutes, die vind je natuurlijk op route.nl!


Onze Partners

Speciaal voor jou geselecteerd

Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar de mooiste fiets- en wandelroutes en de meest verrassende bezienswaardigheden binnen de leukste regio’s en natuurgebieden werken we samen met verschillende partners. Zo kunnen we jou kwaliteitsroutes aanbieden. Maak kennis met onze partners en vind de routes waarnaar jij op zoek bent.

Falk

Falk

Amstel

Amstel

Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen

Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen

Profile

Profile

Visit Mechelen

Visit Mechelen

De Kempen

De Kempen

Plan Bier

Plan Bier

Tourist Info

Tourist Info

Vakantieland Duitsland

Vakantieland Duitsland

Drenthe.nl

Drenthe.nl

Westtoer

Westtoer