De route.nl app wordt al door talloze fietsers en wandelaars gebruikt als hulpmiddeltje om de mooiste routes in Nederland en in het buitenland te ontdekken, maar nu wordt de app nog onmisbaarder tijdens je tochtjes. De route.nl app is voor de Iphone en Android uitgebreid tot een volledige routenavigatie met handige aanwijzingen en gesproken begeleiding om je de weg te wijzen. Download nu en probeer de premium-functies van de vernieuwde app nu gratis een maand lang.
tip 1 Gesproken navigatie

1. Gesproken instructies van knooppunt naar knooppunt

Op de fiets kan het erg lastig zijn om steeds op je telefoon te moeten kijken om een route te volgen. Al fietsend je telefoon tevoorschijn halen kan voor gevaarlijke situaties zorgen en steeds stoppen om naar de routebeschrijving te kijken is ook vervelend. Al dat gedoe is nu verleden tijd met gesproken instructies in de route.nl app. Laat je gemakkelijk van knooppunt naar knooppunt leiden zonder zelf te hoeven zoeken.

2. Houd je snelheid bij

Onderaan het scherm van de app kun je voortaan in één oogopslag zien wat je gemiddelde snelheid is tijdens het fietsen of wandelen en hoeveel kilometer je al hebt afgelegd. Zo kun je makkelijk al je gegevens bijhouden. Dit is vooral handig voor fietsers en wandelaars die hun snelheid willen verbeteren.


tip3 Turn-by-turn navigatie

3. Turn-by-turn navigatie

Voorheen kon je routes in de app volgen door de routebeschrijving te lezen en zelf goed op te letten waar op de kaart je je bevond. Met de vernieuwde navigatiefunctie wordt het nog makkelijk om een route te volgen met instructies die je vertellen welke kant je op moet als je een knooppunt nadert en naar welk knooppunt je vervolgens toe moet fietsen of wandelen. Zo weet je altijd op tijd of je moet afslaan of niet om de route te blijven volgen. Let op: Wij zijn hierbij afhankelijk van de data van het onderliggende kaartmateriaal, waardoor er soms kleine foutjes in kunnen sluipen als je van de route afwijkt. Houd daar rekening mee.

Tip van de redactie

Als je gebruik maakt van de navigatiefunctie met gesproken begeleiding gaat je batterij sneller leeg dan je gewend bent van de route.nl app. Houd daar rekening mee door je telefoon op te laden voordat je op pad gaat en eventueel een powerbank mee te nemen om je telefoon onderweg nog eens op te kunnen laden. Zo kun je de hele dag de navigatiefunctie gebruiken zonder problemen. Wil jij meer handige tips? Lees dan dit artikel.


Probeer het 1 maand gratis

Wil jij  graag kennis maken met de route.nl fietsnavigatie? Probeer dan 1 maand gratis de app zonder verdere verplichting. Als deze maand voorbij is kun je gebruik blijven maken van de premium-functies voor €9.99 per jaar. De app update is vanaf nu te downloaden in de App Store en Google Play.

Download de route.nl app


Tips downloaden

Ik heb de route.nl app nog nooit gebruikt?
Download de route.nl app gratis via de App store en Google Play. Je krijgt dan vanzelf de mogelijkheid om een maand lang gratis gebruik te maken van alle premium-functies zonder verdere verplichtingen. Vergeet niet om je abonnement op tijd stop te zetten als je er niet voor wilt betalen na de proefmaand. Daarna kun je gebruik blijven maken van alle gratis functies van de route.nl app.

Ik heb de route.nl app al op mijn telefoon staan.

Update de route.nl app en klik vervolgens op een van de nieuwe functies in de app. Klik bijvoorbeeld op ‘start navigatie’ en dan merk je vanzelf dat je gratis gebruik kunt maken van deze functie. Vergeet niet om je abonnement op tijd stop te zetten als je niet wilt betalen na de proefmaand.


Instructievideo's voor route.nl app

1.

Installeer route.nl app

De kans is groot dat je de route.nl app al op je smartphone hebt staan. Mocht je dit handige hulpmiddeltje nog niet op je telefoon hebben gezet, dan is het nu het moment om dat wel te doen. Je vindt de app terug in de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android-smartphones. Je kunt de app gratis downloaden. Bekijk video.

2.

Zoek een route

In de route.nl app vind je de mooiste wandel- en fietsroutes in Nederland, maar ook over de grenzen heen. Zoek op afstand, provincie, plaatsnaam of zoek gemakkelijk naar routes in de buurt van de plek waar jij je op dat moment bevindt en vind een route die perfect is voor jou. Bekijk video.
3.

Routenavigatie

Je kunt de routenavigatie activeren door op een route te klikken en dan te klikken op ‘toon kaart’. Vervolgens klik je op de roze button met ‘Start navigatie’. Daarna vul je de gegevens in van je Apple- of Google Playstore-account. Vanaf dan kun je een maand gratis gebruikmaken van de vernieuwde functie. Bekijk video.