Heerlijk ontspannen wandelen of fietsen door de mooiste natuurgebieden en alle dagelijkse zorgen van je af laten glijden. Dat klinkt als een droom, maar als je de weg kwijtraakt in de natuur kan die droom al snel veranderen in een ramp. Wil jij zonder zorgen wandelen en fietsen? Download dan snel de gratis route.nl app, want daarmee raak je nooit de weg kwijt.

Hoe werkt de app?

Zelfs als je een ramp bent in kaartlezen en altijd de weg kwijtraakt is deze app gemakkelijk te gebruiken. In de app kun je kiezen uit duizenden fiets- en wandelroutes door de mooiste natuurgebieden en plaatsen in Nederland, België en het grensgebied van Duitsland. In het hoofdmenu kun je op 3 manieren zoeken:

  1. Filter routes op soort route, lengte en provincie met de zoekfilter.
  2. Zoek routes in of rondom een bepaalde plaats via het vrije invoerveld.
  3. Vraag alle routes in je directe omgeving op met 1 druk op de knop, waar je ook bent.*
alinea 1 foto
In de app vind je een uitgebreide routebeschrijving met de bijbehorende knooppunten. Ook vind je leuke bezienswaardigheden, horecagelegenheden en andere handige plekken terug op de kaart. Alles wat je nodig hebt voor een gezellige dag in de natuur. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan eens de algemene informatie over de route.nl app.

Handige functies

De route.nl app is voorzien van een aantal handige functies om het gebruiksgemak te verhogen. Wist je bijvoorbeeld dat je routes offline kunt zetten? Deze routes kun je dan onderweg gebruiken zonder data te verbruiken. Dit kan eenvoudig door bij de fiets- of wandelroute op het download icoon   te klikken

Maar dat is nog maar één van de vele functies van de app. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van de app: 

NIEUW | routenavigatie

De route.nl app is uitgebreid met een volledige navigatiefunctie. Je kon eerder al gebruikmaken van het kompas tijdens het fietsen en wandelen, waarmee je precies kunt zien waar je je bevindt op de route. Dat kan nu nog steeds, maar je kunt je ook laten leiden door navigatie met gesproken begeleiding zoals je dat bijvoorbeeld gewend bent van het navigatieapparaat in je auto. Zo hoef je niet meer zelf te zoeken, maar alleen maar de gesproken instructies op te volgen onderweg. Wil je dat zelf wel eens uittesten? Probeer de vernieuwde app dan 1 maand gratis zonder verdere verplichtingen. Na deze proefmaand kun je gebruik blijven maken van de nieuwe functies voor €9,99. Meer weten over de vernieuwde app?

Download de app

Alle fiets- en wandelliefhebbers met een iPhone kunnen de route.nl app kosteloos downloaden. Meer dan 2.500.000 natuurliefhebbers gingen je al voor. Met de route.nl app heb je gratis toegang tot meer dan 150.000 fiets- en wandelroutes. Je kunt zoveel routes bekijken als je wilt. Er zijn geen kosten verbonden aan de routes en ook alle andere functies van de app zijn volledig gratis. Verder is de app volledig reclamevrij, dus je zult geen last hebben van vervelende reclames. Download de route.nl app snel en zoek lekker door de talloze mooie routes.

Hoe installeer je de route.nl app?

Zoek in de App store op je iPhone op de term 'route.nl'. De route.nl app komt dan vanzelf naar voren. Klik op 'installeren' en voor je het weet kun je aan de slag met de app. Wil je meer weten over de verschillende functies in de app? Snuffel dan eens rond in de bovenstaande app-tips. 

 De route.nl app is niet geoptimaliseerd voor de iPad. Het is mogelijk om de app op je iPad te zetten, maar deze werkt dan waarschijnlijk niet volledig naar behoren. Wil je de app toch graag op je iPad zetten? Zoek in de App store dan naar de iPhone app van route.nl.

 * Je smartphone vraagt automatisch toestemming om je locatie te peilen.

Instructievideo's voor route.nl app

1.

Installeer route.nl app

De kans is groot dat je de route.nl app al op je smartphone hebt staan. Mocht je dit handige hulpmiddeltje nog niet op je telefoon hebben gezet, dan is het nu het moment om dat wel te doen. Je vindt de app terug in de App Store voor iPhones en in de Google Play Store voor Android-smartphones. Je kunt de app gratis downloaden. Bekijk video.

2.

Zoek een route

In de route.nl app vind je de mooiste wandel- en fietsroutes in Nederland, maar ook over de grenzen heen. Zoek op afstand, provincie, plaatsnaam of zoek gemakkelijk naar routes in de buurt van de plek waar jij je op dat moment bevindt en vind een route die perfect is voor jou. Bekijk video.
3.

Routenavigatie

Je kunt de routenavigatie activeren door op een route te klikken en dan te klikken op ‘toon kaart’. Vervolgens klik je op de roze button met ‘Start navigatie’. Daarna vul je de gegevens in van je Apple- of Google Playstore-account. Vanaf dan kun je een maand gratis gebruikmaken van de vernieuwde functie. Bekijk video.