Het is hartstikke vervelend als je verdwaalt tijdens een fietstocht of een wandeling. Je verspilt onnodig veel tijd, je kunt ruzie krijgen met je fiets- of wandelmaatjes en in het ergste geval valt de gezellige dag die je voor ogen helemaal in het water. Wil je dat graag voorkomen? Zet de gratis route.nl app dan snel op je telefoon en je hebt altijd een wegwijzer op zak.

Hoe werkt de app?

De route.nl app is heel gemakkelijk te gebruiken. Zelfs als je totaal geen gevoel voor richting hebt en kaarten standaard op de kop leest, kun je met deze app de weg vinden. De route.nl app biedt je keuze uit duizenden fiets- en wandelroutes door prachtige natuurgebieden, steden en dorpen in Nederland, België en net over de grens in Duitsland. In het hoofdmenu kun je op 3 manieren zoeken:

  1. Filter routes op soort route, lengte en provincie met de zoekfilter.
  2. Zoek routes in of rondom een bepaalde plaats via het vrije invoerveld.
  3. Vraag alle routes in je directe omgeving op met 1 druk op de knop, waar je ook bent.*
alinea 1 foto
Verder vind je uitgebreide routebeschrijving met de bijbehorende knooppunten van de routes terug in de app. Op de kaarten zijn leuke bezienswaardigheden, horecagelegenheid en andere handige plekken weergegeven. Wij hebben kortom aan alles gedacht om jou een leuke dag vol wandel- of fietsplezier te bezorgen. Wil je meer weten over de app? Bekijk dan eens de algemene informatie over de route.nl app.

Handige functies

De route.nl app is ontzettend gebruiksvriendelijk en dat komt voornamelijk door een aantal handige functies. Wist je bijvoorbeeld dat je routes offline kunt zetten? Deze routes kun je dan onderweg gebruiken zonder de databundel van je telefoon te gebruiken. En dat is nog maar één van de vele functies van de app. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van de app:

NIEUW | Wandel- en fietsroutenavigatie

De route.nl app is uitgebreid met een volledige navigatiefunctie. Je kon eerder al gebruikmaken van het kompas tijdens het fietsen en wandelen, waarmee je precies kunt zien waar je je bevindt op de route. Dat kan nu nog steeds, maar je kunt je ook laten leiden door navigatie met gesproken begeleiding zoals je dat bijvoorbeeld gewend bent van het navigatieapparaat in je auto. Zo hoef je niet meer zelf te zoeken, maar alleen maar de gesproken instructies op te volgen onderweg. Wil je dat zelf wel eens uittesten? Probeer de vernieuwde app dan 1 maand gratis zonder verdere verplichtingen. Na deze proefmaand kun je gebruik blijven maken van de nieuwe functies voor €9.99. Meer weten over de vernieuwde app?

Download de app

Als je een Android smartphone hebt kun je de route.nl app gratis downloaden in de Google Play Store. Meer dan 357.000 recreatieve fietsers en wandelaars gingen je al voor. De route.nl app geeft je gratis toegang tot meer dan 40.000 fiets- en wandelroutes. Je hoeft niet te betalen per route en ook alle functies van de app zijn vrij beschikbaar. De app is kortom helemaal gratis en je kunt zoveel routes bekijken als je maar wilt. De app is verder helemaal vrij van reclame, dus je wordt niet afgeleid door irritante reclames. Download de route.nl app dus snel en trek eropuit.

Hoe installeer je de route.nl app?

Zoek in de Google Play Store op de term 'route.nl' en dan zul je de app vanzelf vinden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is klikken op 'installeren'. In de bovenstaande app-tips vind je meer informatie over de verschillende functionaliteiten van de app.

* Je smartphone vraagt automatisch toestemming om je locatie te peilen.